Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Ukrajinci berou práci Čechům? Částečně ano!

KvidoKvido Přidáno před 7 měsícipolitika
Ukrajinci berou práci Čechům? Částečně ano!Není to tak moc skvělá pravda, jak ji líčí český premiér P.Fiala. Práci našlo v Česku 115 000 Ukrajinců, ale jaké budou důsledky?


Ukrajinci, kteří jsou momentálě v Česku již částečně vytlačují ze zaměstnání tuzemské pracovní síly.
1/ České firmy dávají přednost Ukrajincům, kteří jsou ochotni pracovat za nižšší mzdu (lékaři, IT specialisté, technici). Také třeba pekaři, stolaři, zámečnici, kuchaři,pomocné síly na stavbách.
2/ Problém je také v tom, že Ukrajinci se dostávají k nám na krátkodobá víza nebo fingovaně pracují v Česku přes firmy v Polsku!
3/ Ukrajinci ze svých pozic na trhu práce odevzdávají ale států menší daně!!! To premiérovi Fialovi a ministrovi financi Stanjurovi nevadí?
4/ Je pravda, že mnohá pracovní místa v Česku obsazuji Ukrajinci s nižším vzdělání. Tedy dostávají práci, kterou by Čech prostě s malou mzdou nevzal. Ale to je podle některých analytiků jen zlomek Ukrajinců, ktreří k nám přišli pracovat.

Obecně se tudíž dá říct, že občané Ukrajiny, kteří k nám uprchli před válkou ve své zemi, jsou a budou pro Česko velkou obětí. Naši lidé chápou pomoc Ukrajině. Ta musí být na prvním místě, jak říká premiér Fiala. S tím samozřejmě rozumný člověk v Česku souhlasí.

Avšak pomoc by se neměla přehánět, tedy ani s podporou pro válčicí Ukrajinu.


Kvido 19-09-2023 09:59 1,184

Politika - související články

Schillerová, heč, heč!
08.03.2024 11:00
Jak vláda utrácí
09.10.2023 13:54
Opět kočkopes pro EU
28.10.2023 10:04

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.