Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

ČT vyhazuje miliony posuzováním objektivity?

PexaPexa Přidáno před 7 měsícitelevize
ČT vyhazuje miliony posuzováním objektivity?Ještě, že máme takové weby jako je Kverulant.org. Ukázalo se totiž, že naše veřejnoprávní Česká televize (ČT) si za naše poplatky s kamarády, dá se říct, dobře žije.


ČT "za pana Dvořáka" měla štědře platit řadu let agentury za posuzování objektivity svého zpravodajství. Zní to komicky. Nejlepším a nejlevnějším barometrem posuzování mohly být přece průzkumy agentur, které sledují tzv. koláče, vyhodnocené názorem diváků.

Kverulant.org zjistil, že letos v březnu uzavřela ČT s firmou Media Content Experts smlouvu na 16 milionů korun. Smlouvě mělo předcházet velmi problematické výběrové řízení. Proto Kverulant.org podal oznámení na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, který již zahájil v této věci správní řízení.

Kverulant o svých zjištěních informoval rovněž Radu ČT a ta na základě jeho podnětu nařídila interní šetření. Projednání výsledku šetření na Radě ČT minulý týden jen potvrdilo Kverulantovy námitky proti férovosti soutěže.

Pomalu a jistě mají možná pravdu ti, kteří tvrdí, že na Kavkách to není s financema až tak úplně ažur. Jak tvrdí uzávěrky rozpočtů.

Zdroj:
kverulant.org



Pexa 26-09-2023 14:24 973

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.