Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Ministerstva; za povinnost odměny?

FrybordFrybord Přidáno před 7 měsícipolitika
Ministerstva; za povinnost odměny?Mám takový dojem, že u nás v Česku máme privilegovanou sortu, hlavně politiků, tedy korytářů, jak jsme jim říkali za socialismu.


Tito vychytralci se chovají jako za bolševika v době socialismu. Hodně o tom vím, nepatřím totiž k chytrolínům narozených třeba v osmdesátých letech, kteří v politice nám mažou med koleb huby, jaké prý to bylo za socialismu špatné.

Bylo, ale nebyl v české kotlině takový boredel, jaký tu vládne teď.

Abych neodešel od tématu. V Česku máme politiky - korytáře, kteří jsou nalepeni na státnì rozpočet, kteřì mají dobře placená místa, bez ohledu na to kdo právě sedí v parlamentu. Tito politici mezi sebe nikoho nepustí, protože by se proláklo na veřejnost, jak se pakují různými prostředky.

Takže se nedivme, že je chaos v mnoha odvětvích (o rozpočtu vlády nemluvě). Hodně věcí v ekonomice není dotaženo do konce, máme chybné koncepce, které stále frčí.

Prtemiér Petr Fiala nás často výzvá k šetření. Na druhé straně se pořád nadhodnocují ouřadové na ministerstvech. Tak třeba v prvním pololetí letošního roku ministerstva a Úřad vlády vyplatili mimořádné odměny!!! Náměstkům a vrchním ředitelům sekcí bylo rozděleno za úspěšné splnění mimořádných nebo zvlášť významných pracovních úkolů bezmála 15 milionů korun!

Na ministerstvech na postech náměstků a vrchních ředitelů je očekávano, že tito úředníci plní standardní povinností plněním významných a také mimořádných pracovních úkolů. Takže, za co dostávají odměny? Za to že chodí do práce? Pohled na odměňování ministerských úředníků by vláda měla přehodnotit.

Zdroj: Ministerské odměny


Frybord 08-10-2023 12:26 865

Politika - související články

Okamura, Fico, to chcete?
22.03.2024 10:22
Opět kočkopes pro EU
28.10.2023 10:04
Jak tu žijeme (1)
15.12.2023 13:53

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.