Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Opět kočkopes pro EU

KvidoKvido Přidáno před 6 měsícipolitika
Opět kočkopes pro EUODS, KDU-ČSL a TOP 09 jdou společně do nadcházejících voleb do Evropského parlamentu. Nadále odlišnost mnohých názorů a příslušnost k odlišným frakcím i vychytralost spojení nezabránily.


Rozhodnutí těchto partají mně připadá, že kopíruje počátky Spolu přesně na den před třemi roky. Schází pouze STAN. Bude to tedy zase stranický kočkopec - slepenec, který byl v politické hře v minulosti hodně kritizován. Hlavně proto, že samostatně jít do voleb by pro některou z těchto stran mohl znamenat konec kariéry. Mám na mysli především TOP 09. Takže kalkulace a vychytralost znovu vládne v české politice. Neříká to něco panu byvalému předsedovi Ústavního soudu Pavlu Rychetskému?

Barometrem, proč jít spolu, viděly před třemi roky strany v odporu proti Babišovi a Agrofertu. To převládlo všechny jejich zájmy. Ale co v aktuální době? Co ODS, KDU-ČSL a TOP 09 dále žene ke společnému úsilí v Europarlamentu? Proč tyto strany Spolu stále málo prosazují své historické poslání, své původní programy?

Evropské volby se konají každých pět let. Ty poslední se uskutečnily v květnu 2019. Příští evropské volby se uskuteční 6.–9. června 2024. O počtu poslanců EP se rozhoduje před každými volbami. Celkový počet nesmí přesáhnout 750 plus předseda. V současné době je v Evropském parlamentu 705 poslanců.

Minimální počet poslanců Evropského parlamentu z každé země je šest a maximální počet je 96.

Výsledky voleb budou zveřejněny zde
.


Kvido 28-10-2023 10:04 936

Politika - související články

1 komentář

Napsat komentář

G
  • A
    Hlučiňák
    pi**, pi**, souhlas autor!
    Kdyby se nedali SPOLU dohromady, tak maj politiku v pr**li! Je to tak!
    Odpovědět - 28-10-2023 15:22:58