Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Proč (ne)stávkovat

KvidoKvido Přidáno před 5 měsícipolitika
Proč (ne)stávkovatČeská vláda je hodně v průšvihu. Rozpočet státu je protilidový. Navíc, představitelé P.Fiala a Markéta Pekarová - Adamová reagují, mírně řečeno, hloupě!


Průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění Akademie věd ČR (CVVM) (od konce ledna do 20. března 2023) zjistil, že občané Česka jsou nespokojeni s programem, činností i složením vlády a také s osobou předsedy kabinetu a tím, jak vláda komunikuje s veřejností.

V posledních týdnech nespokojenost občanů vygradovala. Odbory připravují stávku na následující pondělí 27. listopadu 2023. Do stávky se zapojí víc než polovina členů Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS). Konfederace zastřešuje na 270 tisíc odborářů z jednatřiceti svazů.

Podle posledních informací médií se přidaly také školy (účast údajně 60%). Do stávky se údajně rozhodli vložit i některé dopravní odbory. Doprava by se pravděpodobně zastavila v části jižních Čech od půlnoci do poledne, řekl Středula. Stávku podle něj už nikdo nezastaví!

Proti škrtům ve financování školství budou protestovat kromě učitelů a odborů i studenti z iniciativy studenti pro školství. V pondělí 27. listopadu uspořádají v Praze protest, plánují dojít před ministerstvo školství, kde symbolicky předají studentské dopisy adresované ministru Mikuláši Bekovi (STAN). Plánuje se zapojit většina škol i některé dopravní odbory. Výuka i doprava by se mohla přerušit v řadě oblastí Česka.

Takže váda u rozčílených, dokonce vlastních voličů a podporovatelů, z řad podnikatelů prohrává!!!
Mají výhrady proti skokovému zdražení energii 71 procent (od včerejška nově prý jen 68%). Lidem se nelíbí, že premiér zdražení zlehčuje. "nebude to tak dramatické". A vzkázal, že s rozhodnutím nezávislého regulačního úřadu nic moc dělat nemůže“. To je Švejkovina! Navíc, postoke a názory P.Fialy a M.Pekarové-Adamové k dění v Česku jsou na hranici arogance až hlouposti (jak čtenář může vidět na videu). Tak by se politici neměli chovat!

Od: Tik-Tok, mandela_dnes
23.11.2023, sdílení od: Luděk


Kvůli úspornému balíčku vlády i chystanému dalšímu zdražování elektřiny se odbory rozhodly k protestům. „Rada ČMKOS se rozhodla vyhlásit 27. listopad jako den protestů za lepší budoucnost České republiky,“ oznámil předseda odborové centrály ČMKOS Josef Středula.

Zdroj idnes:

Takže stávkovat, nestávakovat? Stávka přinese naší ekonomice určité ztráty. To je pravda, Avšak jak chcete s tupci vyjednávat, když se vláda nespokojenosti občanů, dá se říct, vysmívá, podporovaná pětikoalici. Odpovíme si každý sám!

******





Od:Síť X@Konecna_K
24.11.2023
Sděluje, že nedokáže rozdýchat tu neskutečnou prasárnu od loutky rozvědčíka /automatu na podpisy/ z Hradu
🆘 Proč by dluhy státu měli platit jenom důchodci a obyčejní občané ?
🆘 Proč se nezdaní firmy, které vydělali na energetické krizi, banky či zahraniční korporace 😡


Foto titl: Facebbok


Kvido 24-11-2023 10:28 1,053

Politika - související články

1 komentář

Napsat komentář

G
  • A
    majk
    Deméonstrace, stávka!!!! Jdeme dol toho
    Odpovědět - 25-11-2023 11:27:53