Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Utáhneme si opasek?

PexaPexa Přidáno před 5 měsícifinance
Utáhneme si opasek?Nic jiného nám od ledna 2024 nezbude. Hlavně ti nejchudší si budou muset utáhnout opasek a šetřit na jídle. Řečeno s Klausem v posametovýc létech.


Dárek k novému roku nám připravila koaliční vláda Petra Fialy!

Ikdyž klesne od ledna 2024 sazba DPH na české potraviny na nově sjednaných 12 procent, budou potraviny dražší!!!
Ministra zemědělství Marka Výborného (KDU-ČSL) o tom informovali zástupci obchodních řetězců na jednání největších obchodníků a Svazu obchodu a cestovního ruchu (SOCR).

Podle prezident svazu Tomáše Prouzy, dodavatelé potravin obchodníkům již oznamují, že budou zvedat ceny o pět až deset procent. Potraviny budou od Nového roku v nové sjednocené sazbě DPH 12 procent, (nyní jsou ještě v první snížené sazbě 15 procent).

V praxi (podle Kalkulačky) to bude znamenát, že například u potravinářského zboží v ceně 100 Kč nám vláda sebere 11 Kč. To ale nebude konečná cena, protože si další sumičku stáhnou obchodníci scým rabatem...

Reálný dopad změn DPH od 1. 1. 2024, tedy pro většinu lidí nebude „neutrální“. Je to ale individuální, pro někoho může opravdu dojít k nějaké úspoře (v závislosti na tom, za co utrácí peníze). Pro většinu lidí, to ale bude znamenat spíše mírné nebo i výraznější zvýšení „osobní inflace“.

No, bude to skutečně hrozný tanec cen potravin, které podarží!



Zdroj: kalkulacka.org
Pexa 05-12-2023 12:21 834

Politika - související články

2 komentáře

Napsat komentář

G
  • A
    Hlučiňák
    pi**, pi**! Jak dlouho bude ODS P.Fiala kecat nepravdy také k potravinám. DPH u potravin dále poleze nahoru. To také kvůli obchodním grázlům, kteřá přirážejí velké rabaty!!! Zamračený Zamračený
    Odpovědět - 05-12-2023 17:10:37
    • Kvido
      Kvido
      Dám příklad jednoho velkoobchodu v Ostravě.
      Hruška, Ostrava - Poruba, u rondelu, nedaleko Pošty, české máslo 49 Kč.
      Hruška, Ostrava - Poruba. Vozovna, totéž české máslo 53 Kč.
      Tedy v jedné firmě, jak se jim zachce. Ale disktovat cenu státem nelze, ale kontrolovat ano, a to se dělá málo, Fialo! Nelítejte po hambálkách ale choďte do obchodů s inspekci obchodu.
      Odpovědět - 05-12-2023 17:20:58