Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Jak tu žijeme (1)

PexaPexa Přidáno před 4 měsícipolitika
Jak tu žijeme (1)Rozhodl jsem se (sám), že budu psát seriál o všem možném, který bude co nejblíže obyčejnému člověku v Česku. Autorům zde povoluji se připojit k tomuto námětu.


Blbá nálada občanů
Oproti našemu panu premiérovi P.Fialovi se domnívám, že náladu moji, i více méně většiny Česka, mohu označit jako "blbou náladu".

Usuzuji tak podle doslechu v mém okolí, střídavě v Praze a Ostravě. Lidé jsou dost silně naštvaní na naši vládu premiéra Petra Fialy a politiky všeobecně.

Na druhé adventní neděli však premiér přece jen tento názor přijal. Nechal se slyšet na Síti X: "Jedním z problémů České republiky údajně je, že máme tak nějak pořád „blbou náladu“ a nesnažíme se s ní bojovat," napsal. Podle něj je "blbá nálada nakažlivá a otravuje svět kolem nás. Jenže, skepsí, naštváním a škarohlídstvím se ještě nikdy žádný problém nevyřešil". Argumentoval naštvaným Čechům a Češkám.

Smeč P.Fialovi
Musím proti takovému názoru na premiéra smečovat! Pane bože, jak mohou lidé proti blbé náladě bojovat?Většina národa má prázdné peněženky kvůli nerozhodné a neprůbojné české vládě pod vedením P.Fialy!? To se lidé mají usmívat a chválit vládu? Bojovat proti blbé náladě musí především česká vláda!!!

Nespokojenost s cenami potravin
Kromě energií, jsou pod palbou kritiky ceny potravin v Česku. Obchodní řetězce totiž hrají nečistou hru. Nejprve vládě slíbily, že zlevní potraviny v rozsahu snížené DPH, ale po přijetí konsolidačního balíčku okamžitě změnily taktiku a tvrdí, že místo zlevnění musí dokonce zdražit!

Avšak supermarjety, a další v síti řetězců, přece měli počítat s tím, že energie budou i v roce 2024 drahé! Přesto bylo slibováno téměř nemožné a vláda jim uvěřila, přestože jí experti varovali.

A tak příští rok zdražení potravin minimálně o 5% zřejmě přijde. Ceny však rostou i teď před koncem roku, tedy Vánocemi a Novým rokem. Např. české balené máslo prodávají řetězce i obchodníci za 53 Kč za kus (před měsícem za 49 Kč). A tiše stoupají i ceny pronájmů bytů. Například u dvojpokojových bytů o 1000 Kč. Tedy přibližně ze 13 000 korun na 14 000 i více. Přitom mnozí naši osamělí důchodci nedosáhnou na tuto částku a musí tedy kráčet na úřad pro příspěvek na bydlení.

Musíme o problémech více mluvit:
Karel Havlíček ANO, na TV Prima, 15.12.2023, 15:25




Tak tu v Česku žijeme...

Reprofoto: nekecamweb.cz


Pexa 15-12-2023 13:53 568

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.