Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Aplikace na přihlášky SŠ nefunguje!

PexaPexa Přidáno před 3 měsícipolitika
Aplikace na přihlášky SŠ nefunguje!Ani mě to neudivuje. Mnohé aplikace pro vřejný prostor na Internetu mají při startu "dětské nemoci". Nefungují standardně. Výjímkou není ani nyní poruchová DiPSy pro ucházeče na střední školy.


Po otevření webu se dozvíte pouze, že dystém není v provozu „z důvodu opravy funkční chyby a potřeby opakovaného prověření bezpečnosti kvůli většímu zásahu do systému“.

Digitální přihlašovací systém pro uchazeče o středoškolské studium měl začít fungovat od 1.února. Nefunguje a programátoři analyzují chybu. Systém by měl začít fungovat nejpozději v noci na sobotu 3. února 2029, sdělil pro méda ředitel organizace Cermat Miroslav Krejčí.

Myslím, že by nebylo spravedlivé vytýkat přičinu poruchy autorům prokektu a IT programátorům. Problém je v načasování zahájení připravných prací na tvorbě aplikace, a to v říjnu loňského roku. Kdo takto naplánoval začátek projektových prací, je prostě amatér a měl by za to nést odpovědnost s finančním postihem!!!

Další informace sleduji a případně sdělím zde.

****
01.02.2024, 08:11


01.02.2024, 14:15
Elektronický systém pro přihlášky na střední školy nefunguje, kvůli komplikacím s nahráváním příloh. Podle šéfa Cermatu Miroslava Krejčího by systém měl odstartovat nejpozději v noci na sobotu.

02.02.2024, 13:10
Ministr školství sdělil, že porucha byla odstraněna. Aktuálně probíhá test. Provoz digitalního přihlášovacího systému DiPsy bude pravděpodobně obnoven během zítřejší soboty 3.1.2024.

Reprofoto: nekecamweb.cz


Pexa 01-02-2024 12:57 480

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.