Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

01.04.2024+ Ukrajina 🔊

PexaPexa Přidáno před 28 dnyválka
01.04.2024+ Ukrajina 🔊Válka na území Ukrajiny dne 01.04.2024 +



UKRAJINA



Od: 🇺🇦 livemap.com
09.03.2024, 04:15, SEČ


Útok UA.

POSTUP: 🇺🇦 Ukrajinská armáda měla v noci na 02.04.2024 celkem 61 bojových střetnutí s ruskými silami poblíž Terny z Doněcké oblasti, Bilohorivka z Luhanské oblasti, Spirne, Ivano-Daryivka, Bohdanivka, Ivanivske, Klischiyivka, Chasiv Yar z Doněcké oblasti, Berdychi, Pervomajske z Doněcké oblasti, Heorhiyivka, Novomykhay Novosilka, Urozhayne z Doněcké oblasti, Staromayorske z Doněcké oblasti a severozápadní Verbove ze Záporoží, Krynky z Chersonské oblasti, - říká generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny ve večerní zprávě.
Ukrajinská protivzdušná obrana sestřelila 9 z 10 bezpilotních letounů Shahed v době kolem 08:00 hod. SEČ.
Nejméně 5 zraněných při náletech dronů ve speciální ekonomické zóně Alabuga v Tatarstánu, kde se nachází závod na výrobu dronů Shahed!
Ruské dělostřelectvo ostřeluje od včerejší noci, i dnes, ukrajinské město Cherson.

HODNOCENÍ (Pozn. red.): V posledních hodinách přibývá také v Česku i na Západě chmurných řečí o útlumu aktivit ukrajinských vojsk ve válce proti agresorům z Ruska. Podle toho, jak sleduji správy světových blogerů, takový dojem ovšem já nemám! O minulé soboty a neděle (30. a 31.3.2024) zaznamenali Ukrajinci na bojišti poměrně dost úspěchů, a to dokonce i v Bachmutu, který mají pod kontrolou Rusi. Pokračuje také, zřejmě promyšlené cílení Ukrajinců na zbrojařské výrobny po celém Rusku.

Od: ft.com
01.04.2024, 03:15, SEČ
🇷🇺 Ruské dezinformace o 🇺🇦 Ukrajině narostly ‼️co do rozsahu a dovedností, varuje Berlín. Německý diplomat říká, že moskevské zprávy kombinují větší jemnost a věrohodnost.

Telegram
01.04.2024, 08:58, SEČ
Od: to_je_nas_svet
🤡 🇺🇦 Kyjevský starosta Kličko v rozhovoru pro časopis Bild uvedl, že pro Ukrajinu není vhodné ani vyjednávání, ani zmrazení konfliktu.
Ukrajina podle něj nyní více potřebuje systémy protivzdušné obrany a protiletadlové rakety ze Západu.
Kličko dodal, že kyjevský režim "se nevzdá žádného území".

Od: livemap🇺🇦
02.04.2024, 08:10, SEČ
🔥 💥 V Drony UA zaútočily na rafinerii TANEKO v rusjém Nižněkamsku


Od: 🇺🇦 https://t.me/Tsaplienko
🇺🇦 Ukrajinští pohraničníci vyvěsili vlajku Ukrajiny prakticky nad pozice ruských okupantů
Mezi Kurdyumivkou a Ozoryanivkou poblíž Bakhmutu jsou stále útočníci. Navzdory tomu tam letečtí průzkumníci ofenzivní strážní brigády „Revenge“ vztyčili ukrajinskou vlajku.

💪💥🔥Brilantní práce ukrajinských výsadkářů u Toněnka směrem na Avdijev.
Naši stíhači zastavili průlom obrovského konvoje obrněných vozidel Rashist.
V důsledku toho nepřítel ztratil 12 tanků a 8 BMP. A u Toněnka je nový hřbitov vybavení okupantů


Od: 🇺🇦 https://t.me/Tsaplienko


02.04.2024, 12:08, SEČ
Ruské sociální sítě zveřejňují toto video a tvrdí, že jde o okamžik příletu ukrajinského dronu do Jelabuzu. Vyrobený v továrně dronů na Ukrajině.
RosZMI píše, že do Tatarstánu dorazil dron UJ-22 Airborne, úderný systém vyvinutý ukrajinskou společností Ukrjet.
Na palubě to mohlo být asi 20 kg výbušniny, rozpětí křídel 4,6 metru, dolet až 800 km.


Jiří Vojáček@carramba66
31.3.2024, 15:32
☠️ ‼️ 🇷🇺 Ruská armáda utrpěla v sobotu největší jednodenní ztráty techniky od zahájení války, když u Orlivky (cca 8km za Avdijivkou) zaútočila podstatnými silami 110. motostřelecké brigády. Ztratila 30% tanků, 80% BVP a spoustu mužů a jednotka byla stažena z fronty jako nebojeschopná.


Od: cnn🇺🇦
02.04.2024, 11:30, SEČ
Kyjev koordinuje lety bezpilotních letounů se spojenci s cílem zaútočit na infrastrukturu v Rusku - CNN
Přesnost podmínek je zajištěna díky využití umělé inteligence. Každé letadlo je vybaveno koncovým počítačem se satelitními a terénními údaji, vysvětlil zdroj.
Podle zdroje CNN lety jsou předem cíleně stanoveny se spojenci 🇺🇦 Ukrajiny, letadla se řídí letovým plánem. To umožňuje zasáhnout cíle s metrovou přesností.


Od: Dárek pro Putina@DarPutinovi - (Poznámka red.) Skutečně, srdeční záležitost. Sláva Ukrajině!!!
04.04.2024, 16:01, SEČ
Piloti ukrajinských vojenských helikoptér si všimni, že cestou k frontové linii je pravidelně na stejné místě zdraví žlutomodrou vlajkou malý chlapec. Jednoho dne přistáli a poděkovali mu malým dárkem. Stačí se dívat...😍



04.04.2024, 04:34, SEČ
Server píše: Fronta ozbrojených sil Ukrajiny se zhroutí s koncentrací ruských sil na jednom místě. Podle Politico je nebezpečí této situace značné, potvrdili to ukrajinští vojenští představitelé. Příčinou je početní převaha ruské armády a masivní použití klouzavých bomb. Jeden z důstojníků prohlásil Politico, že Západ už nebude pomáhat Ukrajině proti ruské ofenzívě.


Průběžně aktualizováno!!!!




Pexa 01-04-2024 17:53 333

Politika - související články