Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

PES je logický, ale používejme rozum!

KvidoKvido Přidáno před 3 lety
PES je logický, ale používejme rozum!Jistě znáte v současné epidemiologické situaci České republiky (ČR) systém PES (Protiepidemický systém). Domnívám se ale, že by neměl být jako dogma a měli bychov navíc používat obyčejný selský rozum.
Tak předně, v ČR se covidem-19 nakazilo již přes půl milionu lidí, to je závažné zjištění. Počet úmrtí za poslední dva dny klesl ze 112 na 59 osob. Nedávná nová restriktní opatření vlády snížila nárůst nemocmých a počet zemřelých na tuto epidemii. Včera a předevšírem ovšem přišla další alaremující čísla. Dne 23.11.2020 bylo 4.379 nakažených a dne 25.11.2020 vzrostl počet nakažených pacientů na 5.854!
Aktuální nárust pozitivních případů covid-19 nelze přehlížet!
Opatření se sice projevují minimálně s desetidenním zpožděním, avšak dnešní další uvolnění restrikcí (ve školních lavicích jsou již žáci devátých tříd základních škol a maturanti středních škol), může epidemiologickou situaci v ČR opět zhoršit. Tedy může nástat další nárůst pozitivních případů!
Z tohoto úhlu pohledu si proto myslím, že další chystané uvolnění současných opatření (otevření obchodů) je skutečně na pováženou. V nějaké formě by sice mělo přijít v zájmu ekonomiky a potřeb občanů, avšak ve filtrované podobě. Zejména odstranit rozdíly supermarkety - klasické obchody. Třeba otevřít jen obchody jako papírnictví, prodej knih, obuv, textil a oděvy. Pokud budou smět do těchto prodejen vždy dvě osoby, neměl by být problém se vzájemným kontaktem osob.
Prostě, pojďme na koronavirus také se selským rozumem.
Kvido 25-11-2020 09:43 1,657

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.