Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Vysvětlí nám Babiš Agrofert?

PexaPexa Přidáno před 3 lety
Vysvětlí nám Babiš Agrofert?Už nás tahá za nos dlouhou dobu, pan Andrej Babiš, premiér ČR!!! Vlastní nadále Agrofert? Když nikoli, kde je důkaz na papíře? Nikde!
Teď mně skutečně naštval (jestli je to pravda). Podle rozhodnutí vlády - státní zaměstnanci, nechají-li se naočkovat proti COVID-19 - dostanou dva dny placeného volna a státní rozpočet to tak vyjde podle ekonoma Lukáše Kovandy na 21 miliard. Avšak bacha, ti zaměstnanci kteří pracují přímo v jeho koncernu Agrofert (údajně dále vlastněným Babišem) nedostanou nic. Důvod? Agrofert by totiž musel za své zaměstnance zaplatit na placeném volnu přibližně 200 milionů korun! V tomto případě to tak vypadá, že premiér A.Babiš (hnití ANO) podivně manipuluje s fakty, když ze své firmy zřejmě nevydá na volno tamních zaměstnanců ani korunu. Ocitá se tak v nedůvěryhodném světla, a to před volbami? Až se mi to nechce věřit. Vysvětlí to A.Babiš?

Z historie kauzy Babiš:
Městský úřad v Praze - Černošicích, který má tzv. rozšířenou působností pro Průhonice, kde premiér žije, vede s Babišem řízení o přestupku kvůli vlastnictví mediálních společností Londa a Mafra. Podnět podala organizace Transparency International (TI), podle níž premiér porušuje zákon tím, že ovládá média. Babiš střet zájmů dlouhodobě odmítá. Uvádí, že vložením Agrofertu do svěřenských fondů ztratil vliv na holding i na všechny společnosti, které jsou do něj začleněny.
Úřad v Černošicích v předcházejícím obdobném Babišovi v roce 2019 uložil pokutu 200 000 korun. Středočeský krajský úřad jako odvolací orgán však řízení zastavil, střet zájmů se podle něj neprokázal. Letos v lednu se na černošický úřad opět obrátila organizace TI s tím, že disponuje novými důkazy ve věci. Černošice proto zahájily nové přestupkové řízení.
Pexa 01-08-2021 12:36 3,576

Politika - související články

1 komentář

Napsat komentář

G
  • A
    zrzek
    Guvno!!! A myslíš, že to tady A. Babiš bude číst???
    Odpovědět - 04-08-2021 15:31:59