Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Odmítači pandemie riskují

G
Přidáno před 2 lety

Odmítači pandemie koronaviru (u nás i ve světě) škodí sami sobě. Stále více argumentů a otřesných lidských osudů je proti nim. Zvláště nyní útočí varianta omikron.


„Omikron je tak nakažlivá varianta, že nakazí všechny. Kdo doufá, že se s ní nepotká, je blázen. (…) Testování je vyhazování peněz a ukáže se to velmi brzy,“ řekl imunolog Jiří Šinkora na TV Prima v Partii Plus.

Rozhodně bychom jeho slova neměli brát na lehkou váhu!

Koronavirus prostřednictvím omikronu nyní pravděpodobně způsobuje jen rýmu a kašel. Ale neměli bychom jej v žádném případě podceňovat. Přináší nejen ve světě, ale také v ČR narůstající počet nakažených, ale nesmí nás utěšovat přito, malý počet onemocnění.

Ke včerejší neděli (16.01.2022) bylo v ČR zaznamenáno 7 235 onemocnění pandemií, což je téměř 3x více než minulou neděli, v nemocnicích mám (k datu: 17.01.2022 04:41) sestupnou tendenci pacientů na koronavirus - 1 505 nemocných.

Biochemik Libor Grubhoffer k tomu řekl, že nyní máme v nemocnicích stále stovky pacientů ve vážném stavu, část zřejmě s omikronem. Počet těchto nemocných se může postupně zvýšit až na několik tisíc. „Omikron je minimálně třikrát nakažlivější, však patrně výrazně nižší patogenitu, což je velká naděje. V žádném případě bych se ale ještě neunáhloval v závěrech,“ prohlásil biochemik.

Tohle by měli číst především odmítači koronaviru a používání roušek i respirátorů a polevit ve své touze po svobodě, protože s podlomeným zdravím jim jejich svoboda nebude k ničemu!!!

Foto titl.: repro MZVŽ.

Další zdroje:

Hanka Horká zemřela na covid-19

17-01-2022 07:36 1,170