Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Američané nekecají - HIMARS na Ukrajině!!

KvidoKvido Přidáno před 2 lety
Američané nekecají - HIMARS na Ukrajině!!Americké salvové raketomety HIMARS jsou na Ukrajině! Biden a Austin plní chlapské slovo!!
Přece je tu někdo, kdo cíti bolest Ukrajinců v této nevyhlášené válce vedené Ruskou federaci (RF) na Ukrajioně. Je to  Amerika, která byla vždy solidární se slabšími, bojujicímu za svobodu. Podle svých dobrých tradic poskytují také nyní pomoc napadenému před agresorem. Stejně jako zásadně a významně pomohly SSSR v jeho obranném boji s Německým nacismem.

Stejně tak pomáhají USA nyní Ukrajině v její vlastenecké válce za nezávislost a přežití. Ukrajinská armáda my od dnešního dne k dispozici velmi silný a razantní raketový systém M142 HIMARS. Je to velmi silný a vysoce mobilní dělostřelecký raketový systém. Pbdržela rovněž modernizovaný a odlehčený salvový raketomet M270, který je usazen na kolovém podvozku  nákladního automobilu o nosnosti pěti tun.

Jde o několik komplexních systémů, odpalovacího zařízení, která mají šest raket ráže 227 mm různých typů, od nenaváděných M26 až po GPS naváděné M30/31. Mají rovněž hlavice se submunicí. Jejich dostřel se pohybuje podle velikosti hlavice a množství submunice mezi  až 80 kilometrů.

Na rozdíl od méně výkonných sovětských raketometů, které potřebují navíc pomoc technikou jeřábů, je u HIMARS munice do raketnic vsouvána už při výrobě a kontejnery, ve kterých jsou raketnice uloženy, jsou nejen odpalovacím, ale také skladovacím zařízením.
Díky přítelům z USA. Ať žije Ukrajina!!!

Zdroj: https://www.idnes.cz/technet/vojenstvi/ukrajina-usa-rakety-himars-mlrs.A220530_093700_vojenstvi_alv/foto/ALV93c0da_34anges_at_Otterburn._MOD_45158572.jpg

Foto: Wikipedia Commons
Kvido 23-06-2022 15:30 2,403

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.