Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Čistá lustrace jen pro někoho?

KvidoKvido Přidáno před 2 lety
Čistá lustrace jen pro někoho?Víte, co je to čisté lustrační osvědčení konkrétní osoby? Musí mít klauzuli negativní! Ministr vnita V.Rakušan (STAN) se správně podivuje nad tím, že tohle nemají v ČR lidé s politickou a odbornou rozhodovací pravomocí.
A nejen to, podle Rakušana "Zrušení povinnosti čistého lustračního osvědčení u členů vlády byla v minulosti chyba."

Není určitě fér, když  hlavní činitelé u nás nemusí na rozdíl od svých podřízených prokazovat, že se nezapletli s totalitním režimem. Tedy, podřízení musí mít čisté lustrační osvědčení a jejich šéfivé ne? To nedává smysl!!!

Lustrační osvědčení nemá být určeno jen pro někoho!!!Čisté lustrační osvědčení by mělo být samozřejmostí nejen pro ministry a jejich náměstky, ale rovněž pro všechny členy obecních, městských a krajských zastupitelstev. Morálka a slušnost by měla být základem úplně všeho. Bohužel, Lidé v ČR jakoby tuto samozřejmost a etické chování  přehlíželi.

Máme v ČR jiné hodnoty a měřítka morálky, než v jiných evropských zemích. Pravděpodobnbě ano ?!

Lustrační osvědčení je dokument vystavený na základě lustračních zákonů. Lustrační osvědčení potvrzuje, že jeho držitel nebyl za komunistického režimu, tj. od 25. února 1948 do 17. listopadu 1989 příslušníkem Sboru národní bezpečnosti zařazeným ve složce Státní bezpečnosti a nebyl evidován v materiálech StB jako spolupracovník ve smyslu ustanovení § 2 odst. 1 písm. b) zákona. Negativní lustrační osvědčení je vyžadováno pro výkon určitých povolání ve státní správě apod. Nemusejí ho předkládat osoby narozené po 1. 12. 1971.

Zdroj: Lustrační osvědčení
Reprofoto: Nekecam.cz, lustrace r. 2021
Kvido 23-07-2022 09:18 1,512

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.