Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Volby; já bych nekřížkoval!

KvidoKvido Přidáno před 2 letyz domova
Volby; já bych nekřížkoval!Hodina "H" je tady, dnes ve dvě hodiny odpoledne začínají v ČR komunální a senátní volby! Včera mě poučil politilog Tomáš Lebeda o záludnosti tzv. křížkování.
Pan Lebeda, který se volebním systém podrobně zabývá, upozornil na několik "maličkostí" o hlasování. Skoro se o tom na veřejnosti nemluvilo.
1/ Volič by měl brát v potaz, pokud křížkuje kandidáta jedné strany, není to vůbec hlas primárně pro něj, nýbrž pro konkrétní stranu!!!
2/ Pokud někdo dává prioritu své oblíbené straně, ale přitom pošilhává po kandidátech jiné strany, kterou míní podpořit, je to ošidné. Jelikož každý hlas jiné, tedy konkurenční straně, bere hlas straně, které dal volič prioritu! Tedy na to pozor!
Současná možnost křížkování v ČR možná dozná do příštích komunálních voleb v roce 2026 změnu. Připravuje se totiž senátní novela, která může dosavadní volební systém změnit.
Kvido 23-09-2022 07:19 1,371

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.