Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Ukrajina, situace na bojišti 18.02.2023

PexaPexa Přidáno před 1 rokemUkrajina
Ukrajina, situace na bojišti 18.02.2023

Postup bojů UA (Ukrajinská armáda) - RF (Ruská federace) dne 18.02.2023.



18.02.2023

?? Hodnocení: Petr Pavel, bývalý generál NATO, který vyhrál české prezidentské volby v lednu 2023 a své funkce se ujme v březnu, se domnívá, že Západ musí být opatrný ve volání po porážce Ruska. Pavel to řekl během ukrajinského oběda pořádaného Nadací Victora Pinchuka v rámci Mnichovské bezpečnostní konference, European. Onformaci přinesla jako první
Pavlovy výroky přišly poté, co ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba řekl, že znovu získat kontrolu nad Krymem a zajistit, aby bylo Rusko potrestáno na mezinárodní úrovni, je jedinou dostupnou cestou. Pavel zase řekl, že Západ by se měl zdržet podpory obou scénářů.

Mapa Ukrajiny, válka
- Od:liveuamap.com
18.02.23, 10:10, SEČ

Ukrajinská armáda (UA) - dělostřelecká obrana a pěchota
Ruská federace (RF) - útok

- Od:liveuamap.com
18.02.23, 10:10, SEČ
?? Ukrajinská armáda odrazila ruské útoky poblíž Hrjanykivky a Synkivky v Charkovské oblasti; Stelmachivka, Chervonopipvka a Kreminna z Luhanské oblasti a Vyyimka, Fedorivka, Dubovo-Vasylivka, Rozdolivka, Paraskoviyivka, Berkhivka, Bachmut, Ivanivske, Chasiv Yar, Vesele, Vodjane, Maryinka, Pobyeda, Novomychayeska, Armédské oblasti.

- Od: ?? @front_ukrainian
18.02.23, 12:15, SEČ


- Od: ?? @ @Feher_Junior
18.02.23, 14:35, SEČ
Ruský konvoj poblíž Bakhmut ? zničen!!! Perfektní bojová odpověď vojsk UA. ?? ?



- Od: ?? @
18.02.23, 15:05, SEČ


- Od:?? @front_ukrainian
⚡️?? Pentagon



- Od: ?? @front_ukrainian
18.02.23, 16:25, SEČ
Ukrajinská armáda se připravuje na tvrdou bitvu. Přejeme jim štěstí ?? ?



- Od: ??
18.02.23, 18:45, SEČ
Rusko podle ukrajinského generálního štábu ozbrojených sil vypálilo 18. února na Ukrajinu 16 raket. Zpráva dodává, že ruské síly ostřelují civilní oblasti pod jejich kontrolou, včetně obytných budov, nemocnic a škol, aby zdiskreditovaly ozbrojené síly Ukrajiny.

- Od: ??
18.02.23, 19:15, SEČ
MOSKVA 18. února (Reuters, aktualizace) – Vladimir Putin považuje válku na Ukrajině za předěl, když se Rusko konečně postavilo Západu – ale někteří členové elity se obávají, že svou zemi zavázal k dlouhému a neplodnému odčerpávání životů a zdrojů.
Když ruský prezident 24. února nařídil vojskům vstoupit na Ukrajinu, očekával, že rychle zvítězí, získá místo v historii po boku carů a dá Spojeným státům lekci o ruské obrodě po rozpadu Sovětského svazu.
Mýlil se. Válka zabila nebo zranila statisíce; Rusko a Rusové jsou na Západě očerňováni jako agresoři; a jeho armáda nyní čelí odolné Ukrajině podporované rozšiřující se vojenskou aliancí NATO vedenou USA.
Jeden vysoce postavený ruský zdroj se znalostí rozhodování uvedl, že Putinovy ​​naděje na zničení své pověsti byly zmařeny.
"V budoucnu to bude ještě obtížnější a nákladnější pro Ukrajinu i Rusko," řekl zdroj, který mluvil pod podmínkou anonymity. "Ekonomické ztráty tohoto rozsahu nestojí za pár dobytá území," sdělil Reuters anonymní zdroj.

RESUMÉ:
- Od: ??
18.02.23, 24:00, SEČ
Obranné síly Ukrajiny odrazily 18.02.2023 nepřátelské útoky v oblastech 12 osad.
Zdroj: shrnutí Generálního štábu Ozbrojených sil Ukrajiny (UA) na Facebooku
Během dne podnikli ruští okupanti 4 letecké údery a 15 raketových úderů, většina z nich proti civilní infrastruktuře Chmelnickyj, Dněpropetrovské, Doněcké a Chersonské oblasti. Nepřítel také podnikl více než 50 útoků z raketových salv.
Hrozba raketových útoků ze strany RF zůstává vysoká na celém území Ukrajiny.
Nyní je předpoklad, že se hlavní úsilí ruských okupantů zaměří na vedení útočných akcí ve směru Kupjansk, Lymansk, Bachmutsk, Avdiivsk a Šachtarsk.
Během uplynulého dne jednotky obranných sil odrazily útoky okupantů v oblastech osad Hryanikyvka a Masyutivka v Charkovské oblasti; Bilogorivka, Červonopivka a Kreminna - Luhansk a Vyimka, Fedorivka, Dubovo-Vasylivka, Berkhivka, Bakhmut, Ivanivske a Chasiv Yar v Doněcké oblasti.
Podrobnosti: Ve Volyň , Poliske , Siversk a směru Slobozhansk nepřítel nadále drží určité jednotky v oblastech hraničících s Ukrajinou, ale jeho útočné skupiny nebyly detekovány.
Převaha RF je vidět zde: Během dne byly oblasti 23 osad, včetně Kozache, Bunyakine, Ryzhivka, Volfyne, Volodymyrivka v oblasti Sumy a Veterinarne, Kozacha Lopan, Strelecha a Krasne Pershe v oblasti Charkov, vystaveny nepřátelskému ostřelování.


Pexa 18-02-2023 17:53 920