Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Prezident má hovory, ale ne z Lán

KvidoKvido Přidáno před 1 rokemprezident
Prezident má hovory, ale ne z Lán

Na aprila jsem se dozvěděl, že pan prezident Petr Pavel bude mít své hovory pro veřejnost. Zřejmě chce napodobit Hovory z Lán prezidenta Václava Havla.


Zdaleka to však nebudou ty tradiční, symbolické Havlovy Hovory z Lán. První díl tohoto pravidelného nedělního pořadu byl vysílán 25. března 1990. Poté pokaždé z Lán, a to na Českém rozhlase. Prezident Václav Havel tak týden co týden komentoval dění v naší zemi. Po něm převzal žezlo těchto hovorů prezident Miloš Zeman. Mimochodem, za tyto hovory v listopadu 2014 byl kritizován politiky i veřejnosti vyslovením některých vulgarismů.

Nový náš pan prezident Petr Pavel pojal své hovory k veřejnosti až moc marketingově. První díly jsme mohli sledovat ve středu 15. a 27. března 2023 na webu Deník.cz, vydavatelství Vltava Labe Media. Byly to online živé debaty s prezidentem Petrem Pavlem pod názvem Co můžeme čekat od prezidenta?. Deník.cz hodlá nyní přinášet tento pořad pravidelně, každých 14 dní.

Nápad, vysílat takový formát sdělení prezidenta lidem, je výborný! Už také proto, že se prezident Pavel hlásí z místa, kde je momentálně na veřejnosti. Formát není ovšem dotažen do důslednosti. Jde totiž pouze o regionální deník, který má menší dosah sledovanosti, a to výhradně na Youtube.com.

Jak pan prezident několikrát zdůrazňoval, chce mít blízko ke všem občanům České republiky. Proč tedy nepokračuje v tradici Hovorů z Lán předešlých prezidentů, a to prostřednictvém Českého rozhlasu nebo České televize?

Česká televize, tiskové oddělení, ke shora uvedené problematice serveru nekecamweb.cz dne 13.4.2023 sdělilo:


Přání diváků ČT i snaha managementu ČT je zřéjmá. Prezidentská kancelář na zařazení tohoto formátu do vysílání ČT zatím bohužel neodpovídá.


Reprofoto: deník.cz

Kvido 01-04-2023 16:06 1,700

Politika - související články

Není žádný související článek Politika!

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.