Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Co nám také vadí?

KvidoKvido Přidáno před 1 rokemmédia
Co nám také vadí?

Podle mě lidé si už zvykli na lži kolem sebe. V politickém zápolení, ekonomice a také o válce na Ukrajině. Média jsou tu od toho, aby lži odhalovala.


Máme četné průzkumné a investigativní týmy v médiích, ale většinou výsledky ukazují vesměs zištný zájem. Aby z toho něco měly (trafika, zajímavé bonusy). Asi bychom jim neměli příliš důvěřovat.

Průzkumy

Podle dnes zveřejněného volebního modelu Median, zveřejněního ČTK, ve volbách do Sněmovny by na prvním místě skončilo hnutí ANO s 34,5 procenta hlasů. Za ním je ODS, kterou by volilo pouze 15,5 procenta lidí! To je sice zajímavá informace, ale nedává nám žádný obraz skutečných preferencí stran napříč politickým spektrem! Že by Median takto manipuloval s veřejným míněním?

Proč tedy Median prezentuje v průzkumu jednotlivé strany, když ve skutečných volbách je pak v úsilí o vítězství přece ve hře slepenec čtyřkoalice (ODS, STAN, TOP09, KDU-ČSL)?

Ekonomika

Je tu dlouhodobě ohraná písnička o počínání našich oligarchů, chcete-li baronů, v české ekonomice. Jejich firmy vyvádějí velké peníze do zahraničí. Nám to skoro nic nepřináší! Výsledkem je skutečnost, že vlastně oligarchové "vyrábějí" monopolní ceny. Tedy také ty současné, přemrštěné.

Vláda se nehodlá rozhýbat, aby alespoň zavedla daně z dividend odváděných do zahraničí. Vždyť ČR odvádí do zahraničí každoročně v průměru až 200 mld. Kč dividend. To je jaksi v pohodě, pane ministře Stanjuro? Finanční dotace EU činí pouze malý díl této ztráty peněz, které posíláme jiným státům. Takže, v reálu, prostřednicím českých bank krmíme takto zahraniční ekonomiky.

Reprofoto: Media pod Lupou, Jirák, Pavlíčková

Kvido 14-04-2023 15:34 1,104

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.