Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Na Václaváku opět demonstrace

KvidoKvido Přidáno před 1 rokem
Na Václaváku opět demonstrace

Již po 13 hodině se dnes (16.4.2023) začali v Praze na Václavském náměsti shromažďovat lidé, které přes Facebbok svolala iniciativa "Česko proti bídě".


Delší dobu před 14:00 hod. byl zaplněn prostor u pódia, Václavské náměstí není plné ani z poloviny. První demonstranti ovšem na místě už dopoledne, takže počet účastníků se nedá přesně určit. Přesto je menší než na demonstraci v březnu

Po této demonstraci bude následovat pochod k Úřadu vlády. Mezi řečníky budou například zástupci neparlamentní strany PRO, která protest zaštiťuje.

Ještě před začátkem hlavního programu ve 14:00, účastnící této akce mezi sebou hovořili o ledačems. Hlavně o tom, jak česká vláda P.Fialy řízení země prostě nezvládá. Zazněly slova jako "nejde o Raichla či Vrabela a někoho jiného. Jde o nás to je naše demonstrace".

Facebook: Marta Přibylová
· 31:59
Děkuji všem, kdo jste přijeli na demonstraci. Zdravím všechny z Veselí nad Moravou. Nemohla jsem přijet pro nemoc.?? ?? ??

Facebook: Jarmilka Latalova
· 59:02
Držte se .. jsem s vámi ..ČESKO PROTI BÍDĚ …. FIALA ASIE … JEHO CESTU KRITIZOVAL I KLAUS

*****************

Na demonstraci poděkoval účastníkům pan dr. Jindřich Rajchl, Předseda strany Právo Respekt (PRO). Poznamenal, že na iniciativu jejich březnové demonstrace nikdo z vlády ČR nereagoval. Navíc, premiér Fiala prohlašuje, že se v ekonomice se všechno podařilo, což je podle Rajchla naprostá lež. Toto vyjádření ukazuje naprosté selhání vlády. Když ministr Stanjura provedl chybu 60 miliard ve státním rozpočtu a doporučuje se dokonce i z Prahy jezdit nakupovat potraviny do Polska, "je to naprosto skandální". Řekl, že k žádném násilí na demonstraci nedojde a na adresu Policie ČR zmínil, že si její členové zaslouží kytičku, jak nás chrání před možným násilím. Na adresu vlády také poznamenal: „Seberte poslední zbytky své cti, uvědomte si, že na to nemáte, a podejte demisi!“

Řečníkem byl také Bohumír Dufek. Mj. prohládil, že strana ODS není pravicová. „Berou nám poštu, berou nám finanční úřady,“ jmenoval důkazy o tom, že se zhoršuje životní úroveň. „Chcete generální stávku?“ zeptal se Dufek.

Slovo dostal i Jaroslav Foldyna z SPD. Jak zdůraznil, velká chyba je, že současná vláda investuje miliony korun do seoftwarových neziskových organizací, které lidi špehují! a oznámil, aby se lidé připravili na vládní zvýšení DPH na pivo! . „Tahaj nás do války! Naše děti jim ale nedáme. Ani jednoho syna České republiky!“ zakřičel poslanec Foldyna.

Na demonstraci proběhla také veřejná tisková konference, na níž Rajchl mj. kategoricky odmítl spojování demonstrace PRO s vazbou na Rusko. Jak již minule na demonstraci 11. března řekl, odmítl, aby účastníci přinášeli na demonstrace ruské a jiné vlajky. To se také ani v jednom případě dnes nestalo. "Neřešíme válku na Ukrajině, řešíme ryze naše domácí problémy," poznamenal.
Rajchlův projev stručný, konkrétní k zásadním problémům běžného života v ČR. Vypadá to, že nastala činnost budoucí opoziční parlamentní strany, která se bude umět domluvit.

Od čtenářů:

Facebook: Věci zásadní z.s.

J.R. Výzva pro politiky z ANO a pro odbory.

*****************************

Kvido 16-04-2023 13:42 1,210

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.