Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Válka; Ukrajina, 14.6.2023 +

KvidoKvido Přidáno před 11 měsíciUkrajina
Válka; Ukrajina, 14.6.2023 +

Postup bojů UA (Ukrajinská armáda) - RF (Ruská federace) dne 14.6.2023.


14.06.2023
Mapa, situace na bojišti Ukrajina - Rusko:

Hoří střecha 6. bloku Elektrárny Novočerkassk, 14.06.2023, 16:10, SEČ. Ruské hlavní město donských kozáků. Tři lidé byli zraněni při požáru elektrárny. Jsou vyšetřováni na služebně první pomoci společnosti. Požární plocha se zvětšila na 300 metrů čtverečních.

poplach,sirény

UK-obrana, postup

RF_útok

POSTUP: ?? Ukrajinská protivzdušná obrana sestřelila 3 ze 4 řízených střel Kaliber, 9 z 10 bezpilotních letounů Shahed vypuštěných Ruskem přes noc. Ruské bombardéry Tu-22m3 také odpálily rakety Kh-22 ze vzdušného prostoru nad Rostovskou oblastí proti Doněcké oblasti.

HODNOCENÍ: ?? Putin zorganizoval hlad!!! To si dnes málokdo uvědomuje! Ruskem organizovaný výbuch na přehradě vodní elektrárny Kakhovka bude mít silný dopad na globální potravinovou bezpečnost, povede ke zvýšení cen potravin a může způsobit problémy s pitnou vodou pro statisíce lidí. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na náměstka generálního tajemníka OSN pro humanitární záležitosti a koordinátora pro mimořádné události Martina Griffithse, napsala média The Gaze.
Zpráva o zranění čečenského velitele přichází po včerejším tvrzení, že na Ukrajině byl zabit vysoký ruský důstojník.
O zjevné smrti generálmajora Sergeje Gorjačeva v úterý informoval prokremelský vojenský blogger Jurij Kotenok .

-Od: ??
14.06.2023, 01:22 SEČ
„Toto je chlebník – celá ta oblast směřující k Černému moři a Krymu je chlebníkem nejen pro Ukrajinu, ale i pro svět. Už teď máme potíže s potravinovou bezpečností, ale jsem si jist, že ceny potravin porostou. Je téměř nevyhnutelné, že pro příští sklizeň budeme svědky obrovských, obrovských problémů při sklizni a setí. A tak to, co uvidíme, je obrovský dopad na globální potravinovou bezpečnost – to se stane,“ řekl Griffiths pro BBC .

-Od: ??
14.06.2023, 01:22 SEČ
Situace je zde mnohem proměnlivější než triumfální prohlášení o osvobození, která tento týden přicházela z Kyjeva. Ještě včera večer se ruské síly tlačily zpět na ztracené pozice v několika obcích, což nyní přiznali i ukrajinští představitelé. Ukrajinská protiofenziva slaví ve své počáteční fázi jen skromné úspěchy,“ uvedla BBC.

-Od: ??
14.06.2023, 14:22 SEČ
Petrohrad, 14. června – RIA Novosti. Ukrajinští vojáci se již při protiofenzívě v DLR setkali s obtížemi, přičemž nelze předvídat, jak dlouho bude trvat, uvedl na okraj petrohradského mezinárodního ekonomického fóra Denis Pušilin, úřadující hlava republiky ( SPIEF).
"Tady je těžké dělat předpovědi. Záleží na řadě faktorů, a to nemluvím o akcích nebo přáních ukrajinského režimu, mluvím o posílání techniky a další pomoci ze západních zemí. Jak dlouho budou pomoci, jak rychle budou schopni uzavřít problémy, které nyní vznikly, na tom bude záviset rozsah všeho, co se stane,“ řekl.

-Od: ??
14.06.2023, 14:30 SEČ
Ukrajinské dělostřelectvo zlikvidovalo ruský systém TOS-1A Solncepjok (Sluneční žár), který je vyzbrojen raketami s termobarickou hlavicí, informoval včera 13.06.2023 list. Zasáhly ho střely ze samohybné houfnice Paladin.

-Od: ?? Dr. Khaled Alfaiomi@Alfaiomi
14.06.2023, 15:20 SEČ
Ruský Kamaz „Tyfun“ je nyní mimo provoz v Doněcké oblasti #Ukrajina #Rusko #protiofenzíva #Luhansk #Bakhmut #Záporoží #Krym #Kryvyi Rih?

-Od: ?? Dr. Khaled Alfaiomi@Alfaiomi
14.06.2023, 15:41 SEČ
Operátoři FPV kamikadze dronů obratně a profesionálně zamířili na nepřátelskou útočnou skupinu. Krytí jim moc nepomohlo Ukrajina, protiofenzíva, Luhansk, Bakhmut, Zaporizhzhia, Krym, Kryvyi Rih. ??

-Od: ??
Ruský prezident Vladimir Putin varoval, že jeho ozbrojeným silám chybí vojenská technika, kterou potřebují k vítězství ve válce na Ukrajině, a zároveň trvá na tom, že Moskva zvyšuje výrobu zbraní, aby zaplnila mezeru.
Putin včera (v úterý 13.6.2023) na setkání proválečných bloggerů v Kremlu uznal, že „v průběhu speciální vojenské operace se ukázalo, že je nedostatek mnoha věcí – přesně naváděná munice, komunikační zařízení, letadla, drony a další. již brzy."
"Máme je, ale bohužel jich nemáme dost," řekl podle státních médií . Kromě dronů jsou „potřebné moderní protitankové zbraně a jsou potřeba moderní tanky“.

Kvido 14-06-2023 09:37 1,006

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.