Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Rebelové Zeman, Klaus, Babiš?

KvidoKvido Přidáno před 10 měsíciz domova
Rebelové Zeman, Klaus, Babiš?

Slavnostního ceremoniálu k 30. výročí Česka se nezúčastnili bývalí prezidenti Zeman, Klaus a také expremiér Babiš. Snad se nemýlim.


Při příležitosti 30. výročí vzniku České republiky a Armády České republiky se včera (20. června 2023) uskutečnil slavnostní ceremonie na Pražském hradě.



Přítomni byli přední ústavní činitelé i zástupci státních úřadů, církví či občanských spolků a také někteří politici. Červnový termín byl vybrán proto, aby se ceremoniálu mohl účastnit Petr Pavel jako nová hlava státu.

Marně jsem mezi přítomnými hledal během televizním přenosu z ceremoniálu (přenášeném ČT), někdejší přední exponenty českého státu. Na takový významné události, jakou je 30. výročí České republiky nebyl dokonce ani přední aktér rozdělení Československa, pan bývalý prezident Václav Klaus!!! Nebyl zde exprezident Zeman ani premiér jeho bývalé vlády Andrej Babiš. Nedostali snad pozváni? A třeba přítomní bývalí premiéři Topolánek a Nečas byli pozváni? Ceremoniálu přihlížela také Dagmar Havlová.

Tomu vůbec nerozumím a nechápu, jak mohli tito "rebelové" Klaus a Zeman tak významnou událost ignorovat!?

Svědčí to o tom, že v české politice není něco v pořádku. Že se na základním fungování Česka politická scéna zřejmě neshoduje. Nepřítomnost, především bývalých prezidentů, na vzpomínce a oslavě 30. výročí České republiky, je podle mě až skandální, nevhodné, neslušné! To jsem slyšel dnes i ve svém okolí.

U někdejších prezidentů zřejmě jejich nepřítomnost na tomto aktu reflektuje averzi k nynějšímu, novému prezidentovi Petru Pavlovi, což je o nich všeobecně známo. Nikdo jim také tento jejich postoj nebere.

Ceremoniál byl však holdem nad historickým výročím naší státnosti. Třicetiletou existencí samostatného Česka. Jakékoli osobní averze by měly jít v tomto případě stranou. Česká státnost, tak jak byla formulováno při jejím vzniku nemůže být pod vlivem osobních zájmů či názorů, jak to v tomto případě předvedli pánové Václav Klaus a Miloš Zeman. Špatný příklad pro mladou generaci!

Kvido 21-06-2023 05:12 1,069

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.