Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Válka; Ukrajina, 22.6.2023 +

KvidoKvido Přidáno před 10 měsíciUkrajina
Válka; Ukrajina, 22.6.2023 +

Postup bojů UA (Ukrajinská armáda) - RF (Ruská federace) dne 22.6.2023.


22.06.2023
Mapa, situace na bojišti Ukrajina - Rusko:

UK-obrana, postup

RF_útok

POSTUP: ?? Ukrajinské obranné síly mají s předstihem částečný úspěch ve směrech Rivnopil – Staromajorske a Bilohorivka – Dibrova, uvedl v ranní zprávě generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny. Ruská armáda použila k útoku na Ukrajinu přes noc střely Kh-22, Kh-47 Kindžal a bezpilotní letouny Shahed 136/131. Protivzdušnou obranou byly sestřeleny 3 drony. Most mezi okupovaným Krymem a Chersonskou oblastí byl poškozen při raketovém útoku po 07:00 hod, 22.06.2023. Ve stejnou dobu na směru Avdiyivka ?? ruská armáda ostřelovala Oleksandropil, Keramik, Novokalynove, Berdychi, Stepove, Avdiyivka, Tonenke, Syeverne, Pervomajske, Netaylove a Nevelske z Doněcké oblasti. Ruské letectví provedlo nálety na Avdiyivka, Syeverne a Pervomajske.

HODNOCENÍ: ?? Prezident Zelenskij říká, že ukrajinská rozvědka obdržela informaci, že Rusko studuje scénář teroristického útoku v jaderné elektrárně Záporoží.

-Od: ??
22.06.2023, 15:32 SEČ
Na pokyn prezidenta Ukrajiny uspořádal vedoucí Kanceláře prezidenta Andriy Yermak videokonferenční briefing o bezpečnostních otázkách pro členy Atlantické rady Spojených států amerických.
„Je pro nás nesmírně důležité sdělovat pravdivé informace o událostech, které se aktuálně dějí na Ukrajině a v jejím okolí. Nevyprovokovaná agrese Ruska totiž nezpůsobuje jen neuvěřitelné utrpení, ničení a smrt. Po světě také šíří strašlivé lži, které otravují mysl lidí, kteří nemohou nebo nechtějí znát pravdu,“ řekl.
Poznamenal, že dnešní civilizovaný svět má společný cíl – porazit agresorskou zemi, která neuznává mezinárodní právo a Chartu OSN. „To je potřeba udělat co nejdříve. Abychom zabránili umírání lidí při každodenních leteckých útocích, na bojišti i kvůli tak nepředvídatelným akcím našeho souseda, jako je vyhození přehrady vodní elektrárny Kakhovka,“ uvedl vedoucí prezidentské kanceláře.

-Od: ?? Dr. Khaled Alfaiomi@Alfaiomi
22.06.2023, 07:20 SEČ
Zástupci okupační správy vyzývají obyvatele okupovaných oblastí Chersonské a Záporožské oblasti, aby pro cestu na poloostrov zvolili cestu přes Armjansk.

-Od: ?? edition
22.06.2023, 12:30 SEČ
MOSKVA, 22. června – RIA Novosti. Do konce června vytvoří ozbrojené síly záložní armádu a v blízké budoucnosti – armádní sane obdrží více než 3700 kusů vybavení, řekl ministr obrany Sergej Šojgu. „Vzavřujeme si zálohy jako armáda, armáda a pět pluků 20. armády. Všechno je tam naplánováno. Ve skutečnosti do konce června dokončíme vytvoření záložní armády a v blízké budoucnosti dokončíme vznik armádního sboru,“ řekl šéf oddělení na setkání prezidenta Vladimira Putina se stálými členy Rady bezpečnosti. Podle Šojgua se nyní těchto pět regentů, z hlediska personálu i v technologiích, zformovalo o 60 procent. Na setkání ministr obrany také řekl, že v průměru 1 3336 lidí je ve službě na základě smlouvy na jeden den – o pluku. Podle přímé smlouvy, jak Šojgu dodal, bylo naverbováno 114 tisíc lidí a je zde také více než 50 000 dobrovolníků.

-Od: ?? edition
23.06.2023, 08:06 SEČ
Očekávaná protiofenziva Ukrajiny dosud nenaplnila očekávání Západu. Upozornili na to dva západní představitelé amerických vojenských kruhů. Ukrajina bere spojencům politický flak kvůli postupu své protiofenzívy proti Rusku. Mezinárodní diplomatický redaktor CNN Nic Robertson řekl. že si někteří ukrajinští spojenci myslí, že věci nejdou dostatečně rychle.

-Od: ?? edition
23.06.2023, 13:27 SEČ
Senátoři USA chtějí v případě jaderného útoku na Ukrajinu aktivovat článek 5 NATO.

Kvido 22-06-2023 11:07 820

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.