Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Putin sní o asijsko-pacifickém regionu

FrybordFrybord Přidáno před 8 měsícisvět
Putin sní o asijsko-pacifickém regionuZatímco svět truchlí nad katastrofálnimi následky zemětřesení a záplav (Maroko, Lybie), Rusko a jeho spojenci se radí na Východním ekonomickém fóru v ruském Vladivostoku.


Přijel i V.Putin, prezident Ruské federace. Měl přes 3 hodiny projev.

1/ Podle Putina:„Globální ekonomika se v posledních letech změnila a stále mění, a to i kvůli tomu, že některé země, především ty západní, samozřejmě vlastníma rukama ničí systém finanční, obchodní a ekonomické vztahy."
Kdo přepadl nezávislý stát Ukrajinu a vynutil si obchodní odvetu finanční sakce obchodu s Ruskem?

2/ Podle Putina svět se nyní mění: "Už ne podle západních vzorů, pro elitu, pro vyvolenou „zlatou miliardu“, ale pro celé lidstvo, pro celý fungující a rozvíjející se multipolární svět. A v těchto podmínkách asijsko-pacifický region (APR) získává konkurenční výhodu. Roste také význam Ruska. Jen za loňský rok se obchodní obrat se zeměmi Asie a Tichomoří zvýšil o 13,7 procenta a v první polovině roku 2023 o dalších 18,3."
Už neřekl, že tato změna by pro Rusko mohla být záchranou, jelikož přes dosažená čísla jim teče voda do bot!

3/ Putin zdůraznil, že "Náš ruský Federální okruh Dálného východu (FEFD) tvoří 40 procent ruského území. Skoro polovina našich lesů a zásob zlata se nachází zde, více než 70 procent ryb, diamantů, přes 30 procent titanu, mědi a tak dále. Fungují nejdůležitější strategické podniky, námořní přístavy a železnice," vyjmenoval Putin. "<...> Rychlý rozvoj Dálného východu je naší absolutní prioritou pro celé 21. století."
To sice může být pravda s mírnou nadsázkou, ale co dělal Putrin ve funkcích v minulém období? V potravinách se třeba spoléhal na obilnici Evropy - Ukrajinu. Tu nyní ničí svými vojsky!!!

4/ Putin pomlouval, jako vždy tzv. kolektivní Západ. Podle jeho názoru Spojené státy a jejich spojenci opakují chyby SSSR. Zdůraznil, že akce Moskvy, která vyslala v roce 1986 jednotky do Budapešti a Prahy, byly nesprávné.
Aktuálně invaze ruských jednotek na Ukrajině je zákonná? Paranoia Putina.

5/ "Ve sféře zahraniční politiky nemůžete dělat nic, co by bylo v jasném rozporu se zájmy jiných národů. Ale právě na tohle šlápnou přední západní země a především Spojené státy. Jejich takzvaní partneři. Nemají žádné přátele, mají pouze zájmy,“ řekl Putin, když se snažil poučovat Západ.
A co děláte, Rusko vy, v rozporu se zájmy národů?...Putin říká, nešlápněte si na hrabě - a sám takto činí!!! Nevidím jeho aktivitu příliš reálnou. Více méně se pouze chvastá a zastrašuje Západ.


Frybord 12-09-2023 15:45 1,030

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.