Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

ČT Události, lepší image

KvidoKvido Přidáno před 6 měsícitelevize
ČT Události, lepší imageOd včerejších Událostí má tento hlavní zpravodajský pořad zásadní změnu v image. Zmizel zbytečný sloupcový pultík. Velkoplošná obrazovka s konkrétním děním zůstává, avšak informace moderátorů přímo před ní dostaly silnější akcent.


Design studia Události na čt1 a čt24, vytvořený zhruba před 10 lety (psali jsme také zde), tak doznává dávku potřebné inovace, neboť ta je nyní v době pokročilé digitalizace nutná. Není vůbec jednoduché do zažitého layoutu zpravodajského vysílání zasáhnout. V tomto případě se to však režii a dramaturgii Události s přehledem podařilo. Podle výsledku šly do změny odvážně a razantně, jako divák, děkuji.

Troufám si rovněž říct, že celková image pořadu Události je po včerejšku určitě lepší. Vylepšování vzhledu studia Události tím určitě nekonči.


Staré řešení vstupu studia Událostí by mělo být už historii.


Nové řešení vstupu studia Události píše od včerejška jeho novou historii.

Za uváženou možná stojí ještě otázka kompozice (výřezu) postav moderátorů před velkoplošnou obrazovkou, která je pro studio dále dominantní.


Nejlepším řešením kompozice u dvojice moderátorů před obrazovkou se snad jeví tento tzv. polocelek postav. Tedy ne "uřezaná" chodila nohou dole až ke kotníkům!


Vstup živě, reportér Borek z Izraele (Tel Aviv), moderátorka Peroutková, studio Události..


Moderátor Řezníček, studio Události.


Kvido 25-10-2023 09:33 1,345

3 komentáře

Napsat komentář

G
  • A
    zondra
    Určitě dobrá práce režie i moderátorů. Události rád sleduji. Líbí se mi i názorvné tabulky z ekomomiky, rozpočet atd. takže mám přehled. Usmívající se
    Odpovědět - 25-10-2023 12:47:33
    • A
      zrzek
      Musím se přidat. Novější vzhled Události je prima. Také je dobře, že došlo ke změně Počasí, není rozděleno nadvakrát, což byla blbost, která zdržovala spád Událostí.
      Odpovědět - 26-10-2023 08:02:21
      • A
        zaber
        Asi tomu dal příkaz nový ředitel Souček. Už se na Události s tím pultem a Železného, jak se o pultík opírá, nedalo dívat!!
        Odpovědět - 27-10-2023 05:52:45