Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

17. listopad, blbá nálada

KvidoKvido Přidáno před 5 měsícipolitika
17. listopad, blbá náladaČekal jsem do pozdního odpoledne, že tu někdo napíše článek o svých pocitech k 17. Listopadu. Nikdo. No, vládne Českem blbá nálada také o svátku Dni studentstva a boje za svobodu z let 1939 a 1989.


Hold, Havlova blbá nálada v české společnosti asi opravdu trvá dál. I když radno připomenout, že se o ni na počátku postaral sám prezident Václav Havel. Když se zajímal více o kulturu a lidská práva, než o ekonomiku. Nechal starosti o chod státu a jeho průmyslu na Václavu Klausovi a dopadlo to, jak to dopadlo.

Dnes náš stát nevlastní žádnou banku, v energetice nevlastní žádnou elektrárnu. Pouze máme ČEPRO, a.s. obchodní společnost, která vznikla 1. ledna 1994 na základě privatizačního projektu státního podniku Benzina. Krátce po Sametové revoluci 1989 zmizela v tzv. rychlé privatizaci řada českého rodinného stříbra - významných továren a firem.

Celkově se v obou vlnách kuponové privatizace (1992 až 1994) prodal majetek za více než 360 miliard korun. U kormidla byla ODS, stejně jako v současné době. Z toho má mít česká společnost radost?

Současná blbá nálada v českém státě opravdu je. Vždyť průzkum statisticky potvrzuje, že každý šestý občan České republiky tvrdí, že se před rokem 1989 měl za komunistického režimu lépe.

Lidem dnes kromě zmíněného nejvíce vadí energetická politika současné vlády P.Fialy a dopady na nejchudší občany i střední třídu a firmy. Také se mně nelíbí skutečnost, že jako největší výrobci a exportéři elektřiny v Evropě máme u nás přitom nejvyšší spotřební ceny elektřiny. A těch nepochopitelných záležitostí je více. Jak nám tedy vláda chce spravit náladu? Na tuto otázku nezná zřejmě nyní odpověď ani opozice.

Ministr Rakušan byl jeden z mála našich politiků, který se zastavil mezi "obyčejnými lidmi" To byla také ta blbá nálada:
Od: Uživatel SORRY JAKO repostoval
SORRY JAKO@pozorzmena
‼️17.11.2023, Praha - Václavské náměstí


Foto titl.: CIT Frenštát

Kvido 17-11-2023 17:22 1,055

Politika - související články

3 komentáře

Napsat komentář

G
  • A
    Hlučiňák
    Sir, gut geschrieben. Danke schön.
    Odpovědět - 18-11-2023 10:03:20
    • A
      zrzej
      Hallo Hlučiňák, prosímtě, nezapírej se. Jo?!
      Odpovědět - 18-11-2023 12:17:02
    • A
      pilot
      Pustit k lizu zmrdy a tak to dopadá. Lidi, hidejme si demokracii a kontrolujme bafunáře. Nebuďme ovce!!!
      Odpovědět - 19-11-2023 16:02:36