Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Zasněžené chodníky, ne všude!

KvidoKvido Přidáno před 5 měsícidoprava
Zasněžené chodníky, ne všude!Cesta za vnukem v tajícím sněhu. Dnes ráno v Ostravě. Ale ne všude!


Zimní údržba chodníků je bolavým místem v mnohých českých městech. Ale může to být rozdílné v městských obvodech!
1/ Ostrava - Hrabůvka. Dnes ráno (7. 12.2023, v 06:48) jsem čekal na tramvaj na zastávce Městského obvod Ostrava Jih, Hrabůvka, J.Kotase. Zastávka je velice frekventovaná, po ránu tu projde několik stovek lidí do práce a do škol!!!. I když je už 3 dny po hustém, vytrvalém sněžení, na zastávce (jak je vidět na titulní fotografii) plno neuklizeného sněhu. Zůstal tu po údržbě solením, avšak k odklízení sněhu ručně, či mechanizací, bohužel nedošlo. A tak nohy i v teplých botech trochu zebou!
Podobně neodklízená vrstva rozmoklého sněhu je i na chodnících k objektům služeb (Venuše, Špalíček). Jak údržbu chodníků zde organizuje společ­nost VYKRUT zahradní služby, která to má na starosti? Či chodníky na zastávkách veřejné dopravy má udržovat v zimě dopravní společnost DPO Ostrava?

2/ Ostrava - Hrabůvka. Tramvaj č.17 sněrem na Městský obvod Ostrava-Poruba jela přesně na čas. Díky dopravci DPO Ostrava. Navíc, ve vytopené soupravě se moje nálada po ránu o hodně zlepšila! A nejen to! Dále po přestupu v Ostraě-Porubě na autobusovou linku č.58 (zjišťuji, že rovněž jela přesně podle jízdního řádu), jsem se nestačil divit. Chodníky u zastávky Oblouk byly perfektně uklízené. Takže, díky zřejmě Technickým službám Ostrava - Poruba! Ukazují, že také v zimě mohou být chodníky uklizeny, jak to má být.

3/ Ostrava -Hrabůvka. Ještě sníh na chodníku ul Dr.Martínka, směrem k OC Špalíček, ze dne 4.12.2023, 8:48 hod (den po silném sněžení). Chodník totálně neošetřený, neuklizený!!!:



4/ Ostrava -Poruba. Takhle vypadá chodník u autobusové zastávky Oblouk. Je uklizený od sněhu. Na tomto sídlišti je tedy situace se sněhem o poznání lepší.



5/ Ostrava - Poruba. Bohužel, o kousek dál je situace podobná jako na některých místech v Ostravě-Hrabůvce. Jde o chodník, dlouhý asi 100 metrů na ul. Budovatelská. Tudy prochází mnoho lidí denně do velkoobchodu Hruška a žáci škol, např. do Gymnázia Pavla Tygrida. Chodník není rovněž od rozmoklého a posoleného sněhu uklizený! Navíc. bydli zde většinou důchodcí nad 70 let, kteří se musí brodit ve sněhu; co když se vytvoří ledovka? Arogance pracovníků zimní údržby? Zřejmě ano, nebo opět nejsou lidi a peníze na údržbu? Proslýchá se také, že někteří pracovníci údržby údajně stávkují...




******

Aktualizován: 8.prosince 2023, 09:05


O situaci na Městském obvodu Ostrava - Jih byl dnes ráno v 05:20 hod e-mailem informován starosta Bednář Martin, který následně ihned na dotaz odpověděl:



O situaci v zimní údržbě nikdo z Městského obvodu Ostrava - Poruba, na žádost redakce, neinformoval!!!



Foto: Kvido, 4x

Kvido 07-12-2023 14:58 1,122

Politika - související články

2 komentáře

Napsat komentář

G
  • A
    Majnuš
    Ano, dnes ráno - 8.12.2023 jsem čekal na tramvaj č.17. Situace je podobná jak je popisováno v textu. Mimochodem, je to velmi často po sněžení, dopraváci to většinou nestačí zvládat zde na Kotase, sníh je i mezi kolejemi jak chodíme.
    Odpovědět - 08-12-2023 10:53:00
    • A
      Zik1
      Ještě dnes v sobotu to je na Budovatelské v Porubě stejné. Není na chodníku shrábnuto Zamračený
      Odpovědět - 09-12-2023 13:07:20