Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

02.03.2024+ Ukrajina, Izrael 🔊

KvidoKvido Přidáno před 2 měsíciválka
02.03.2024+ Ukrajina, Izrael 🔊Válka na území Ukrajiny a Izraele dne 02.03.2024 +



UKRAJINA



Od: 🇺🇦 livemap.com
02.03.2024, 04:15, SEČ


útok UA

POSTUP:
🇺🇦 Ukrajinská protivzdušná obrana sestřelila v noci na snešej14 ze 17 bezpilotních letounů Shahed. Ukrajinská armáda měla 73 bojových střetnutí s ruskými silami u Terny, Rozdolivky z Doněcké oblasti a Bilohorivky z Luhanské oblasti, Bohdanivka a Andriyivka z Doněcké oblasti, Berdychi, Orlivka, Tonenke, Pervomajske, Nevelske z Doněcké oblasti, Krasnohorivka, Heorhiyivka, Novomykhaliva, Pobyed na jih do Zolota Nyva z Doněcké oblasti, Staromayorské z Doněcké oblasti, - řekl ve večerní zprávě generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny

HODNOCENÍ: (Pozn. redakce): Ruská armáda silně útočí ve všech směrech na východě Ukrajiny. Zničila věžový panelák v Oděse. Ukrajinská armáda UA zesílila znatelně protiútoky viz. mapa.

Od: 🇺🇦 livemap.com
02.03.2024, 17:12, SEČ
Letectvo zasáhlo raketami další dvě 🇷🇺 ruská letadla
KATERYNA TYSHCHENKO — Ukrajinské letectvo nasadilo proti dvěma ruským letounům Su-34 a Su-35 protiletadlové řízené střely 2. března.
Zdroj: Generálporučík Mykola Oleshchuk, velitel ukrajinského letectva, na Telegramu
Citát: „Nepřítel pokračuje v útoku na východní frontě pomocí řízených bomb shazovaných z taktických letadel.
Právě nyní došlo k bojovému použití protiletadlových řízených střel proti dvěma nepřátelským letounům, Su-34 a Su-35. Čekáme na potvrzení požadovaného výsledku!"

Od: 🇺🇦 livemap.com
02.03.2024, 18:00, SEČ
Těla dítěte a ženy byla vytažena z trosek obytné budovy, zničené v noci při náletu 🇷🇺 ruského dronu v Oděse, čímž se počet obětí zvýšil na 7.
🇷🇺 Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že jejich protivzdušná obrana sestřelila 38 dronů nad okupovaným Krymem.


Od: 🇺🇦 Telegram
Od: supernova_plus
02.03.2024, 06:00, SEČ


Obsah nevhodný pro slabší povahy!!! Obrovský masakr ruských agresorů!!! To chce Putin?????
03.03.2024, 10:03, SEČ



Od: 🇺🇸
Zveřejněno: 01.03.2024 wsj.com
Dokument z roku 2022 odhaluje 🇷🇺 Putinovy ​​trestající podmínky pro mír
Návrh mírové dohody vypracovaný krátce po ruské invazi ukazuje, že Ukrajina byla konfrontována s tím, že se stane kastrovaným státem.
Ruský prezident Vladimir Putin v posledních týdnech veřejně naznačil, že bude otevřený diskusím o ukončení války na Ukrajině za podmínek Moskvy, protože kyjevská vojenská dynamika stagnuje .
Dokument odráží hluboce zakořeněné ruské fobie, že Západ v čele s USA po léta rozvíjel Ukrajinu jako „anti-Rusko“, aby podkopal, zadržel a pokusil se ovládnout Rusko. Poté, co Putinův počáteční pokus ovládnout Kyjev a svrhnout vládu selhal, dokument nabízí další nejlepší věc: způsob, jak přerušit západní podporu Kyjevu.

Od: 🇧🇪
01.03.2024, 12:28, 10:03, SEČ
🇷🇺 Putin blafuje o nukleárních zbraních (prozatím), říká nejvyšší představitel NATO.
"Nevidíme žádnou bezprostřední hrozbu, že by Rusko použilo tyto zbraně," řekl zástupce generálního tajemníka vojenské aliance.
Představitel NATO č. 2 řekl, že jaderná hrozba ruského prezidenta Vladimira Putina je v současnosti pouze „psychologickým zastrašováním“.
Putin vydal varování ve čtvrtek, když francouzský prezident Emmanuel Macron stál za svým poselstvím , že Západ nemůže vyloučit vyslání vojáků na pomoc Ukrajině odrazit Putinovu totální invazi. "To skutečně hrozí konfliktem s jadernými zbraněmi," řekl Putin.
Zástupce generálního tajemníka NATO Mircea Geoană v rozhovoru pro španělský list El País, který vyšel v pátek, charakterizoval Putinovo řinčení jadernými šavlemi jako „rozhovor, který se noří spíše do logiky psychologického zastrašování než do skutečných záměrů“ .


Od: 🇺🇦
03.03.2024, 12:33, SEČ
Rusové po značné ztrátě letadel omezují činnost vojenského letectví na Ukrajině.
Aktivita ruských letadel nad Ukrajinou se snížila a u ukrajinských hranic se už týden neobjevil letoun A-50 s radarovou detekcí dlouhého dosahu.
Zdroj: Generálporučík Mykola Oleshchuk, velitel ukrajinských vzdušných sil, na Telegramu; Yurii Ihnat, mluvčí ukrajinského letectva, v komentáři pro Ukrajinska pravda.
Podrobnosti: Večer 2. března 2024 po zprávách o sestřelení dalšího ruského stíhacího bombardéru Su-34 (ráno ) , intenzivní práce na sestřelení dvou ruských letounů, Su-34 a Su-35, a případném sestřelení dalšího Su-34 se na Oleshchukově kanálu Telegram objevily screenshoty se zprávou, že nad okupovaným územím Ukrajiny se momentálně nenachází žádná ruská letadla (v provozu jsou pouze průzkumné drony).
Dne 3. března mluvčí ukrajinského letectva Jurij Ihnat pro Ukrajinskou pravdu potvrdil, že Rusové jednoznačně omezili používání letadel na různých frontách. Není to poprvé, co se to stalo od začátku totální války, ale je to výsledek nedávné účinné bojové práce ukrajinského letectva.

Od: 🇺🇦 МВС України
03.03.2024, 14:00, SEČ
Oděsa. Záchranná akce na místě zásahu ruského „Šáhída“ pokračuje. Pracují záchranáři, policisté, pracovníci komunálních služeb, celkem jde o 215 lidí. Děkujeme každému dobrovolníkovi, který pomáhá.
V tuto chvíli je známo, že zemřelo deset lidí, včetně tří dětí: Mark, kterému nebyly ani tři roky, Elizaveta, osmiměsíční a Timofey, čtyřměsíční. Ukrajinské děti jsou vojenskými cíli Ruska. S tímhle tito nelidé bojují. Upřímnou soustrast všem příbuzným a přátelům.
Všem obětem je poskytnuta nezbytná pomoc. Pět lidí bylo zachráněno. Je známo, že pod sutinami mohou být stále děti. Pátrání bude pokračovat, dokud nebude určen osud všech, kteří byli v domě.
Děkujeme všem, kteří se na záchranné akci podílejí, kdo podporuje lidi, pomáhá zraněným. A děkuji všem, kteří ničí okupanty, ruskou techniku ​​a logistiku.
Každá ruská ztráta na frontě je odpovědí našeho státu na ruský teror. Svět musí reagovat na každý projev ruského zla a pomstít se za činy Ruska. Každý ruský teroristický čin, který svět ignoruje, umožňuje další zabíjení.



Uskutečnilo se plodné setkání s 1. místopředsedou vlády a ministrem vnitra ČR Vítem Rakušanem. (https://mvs.gov.ua/news/igor-klimenko-ukrayina-forpost-usijeyi-jevropi-iakii-vze-dva-roki-daje-vidsic-silnomu-vorogu). Podepsali jsme deklaraci o směrech spolupráce mezi naše oddělení.
Budeme pokračovat v zavádění standardů a principů EU a NATO do činnosti Ministerstva vnitra Ukrajiny, výměny zkušeností v oblasti hybridních hrozeb a kybernetické bezpečnosti. Česká strana přispěje k obnově infrastrukturních zařízení zničených v důsledku invaze Ruské federace.

Od: 🇬🇧 TheTimes
03.03.2024, 15:03, SEČ
🇷🇺 Rusko může sledovat zásilky SCALP a Storm Shadow na Ukrajinu.
Únik rozhovoru mezi německými důstojníky o dodávkách střel dlouhého doletu SCALP a Storm Shadow by měl znepokojit Západ, poznamenává TheTimes:
"Velká Británie a další spojenci v NATO jsou znepokojeni tímto narušením bezpečnosti, které německý kancléř Olaf Scholz označil za velmi vážné".
Ruská rozvědka údajně získala mnoho cenných informací a je schopna sledovat cíle na cestě k frontové linii.

Telegram
Od:t.me//to_je_nas_svet
04.03.2024, 07:50, SEČ
Švédská armáda slaví na ulicích schválení žádosti členství v NATO.



Telegram
Od:Ukrainenow
04.03.2024, 09:31, SEČ
🇷🇺 V Rusku byl vyhozen do vzduchu železniční most převážející vojenský náklad
Dne 4. března 2024, kolem 6:00, byl most přes řeku Čapaevka v Samarské oblasti poškozen výbuchem jejích energetických struktur, uvedl GUR.
"Železniční větev využíval agresorský stát k přepravě vojenského nákladu, zejména strojírenské munice vyráběné závodem JSC Polimyer ve městě Čapajevsk v Samarské oblasti," stojí ve zprávě.
V rozvědce bylo konstatováno, že vzhledem k povaze poškození železničního mostu bude jeho dlouhodobé používání nemožné.
📍Mykolajivská oblast: Včera a dnes v noci nepřítel dělostřelecky ostřeloval město Ochakiv a vodní oblast komunity. Komunita Kutsubur byla také ostřelována a balistická střela byla odpálena na otevřené prostranství na okraji komunity Shevchenkiv.
📍Khersonská oblast: Rusové se zaměřili na obytné čtvrti osad, konkrétně bylo poškozeno 9 výškových budov a 16 soukromých domů. V Chersonu byly v důsledku ostřelování poškozeny administrativní budovy. Zasažena byla zařízení kritické infrastruktury, vzdělávací instituce, pekárna a hospodářské budovy.

xtwitter
Od: Novinky.cz, Vojtěch Bauer
04.03.2024, 10:31, SEČ
Severoatlantická aliance (NATO) v pondělí zahájila vojenské cvičení The Nordic Response 24, které se koná na severu Finska, Norska a Švédska. Informuje o tom finský list Yle, podle něhož se cvičení účastní zhruba 20 tisíc vojáků ze 14 zemí. Ruské ministerstvo zahraničí uvedlo, že jde o cílenou provokaci.


Telegram
Od:Ukrainenow
04.03.2024, 13:24, SEČ
Na hranicích s Polskem nebylo zadrženo žádné humanitární nebo vojenské zboží - Shmyhal.
„Je velmi důležité, že přes protesty polských dopravců a farmářů nebyl zaznamenán jediný případ zablokování dodávek zbraní, vojenského materiálu, humanitární pomoci nebo pohonných hmot na Ukrajinu. Všechny tyto náklady jdou na Ukrajinu bez překážek. Toto jsou případy, které jsou hlasitě vyhazovány do vzduchu v telegramových kanálech, nejde o vojenské vybavení. Jsou to užitková auta, která jezdí pod různými maskami,“ řekl ukrajinský premiér Denys Shmyhal.

Telegram
https://t.me/Klymenko_MVS
Připravenost bránit Ukrajinu a bojovat za svobodu je u vojáků Národní gardy Ukrajiny vždy neměnná. Naši chlapci a dívky jsou připraveni zničit tolik okupantů a nepřátelského vybavení, kolik je nezbytné pro mír a klid.
Jen minulý týden stráže zlikvidovaly:
▪️79 APC, BMP a obrněných bojových vozidel
▪️64 aut okupantů
▪️57 zemljanek s nepřátelským personálem
▪️55 dělostřeleckých systémů
▪️19 tanků
▪️7 skladů s municí
▪️2 salvové raketové systémy


Telegram

05.03.2024, 07:30, SEČ
Jak byla potopena hlídková loď "Sergeya Kotova".
Ukrajinská rozvědka zveřejnila video na svém kanálu Telegram.






Průběžně aktualizováno!!!!




*************

IZRAEL



Od:
02.03.2024, 14:40, SEČ

Ǔtok na Izrael.

02.03.2024, 18:20, SEČ
⚡️ Dvě rakety byly odpáleny na izraelské místo na farmách Shebaa v jižním Libanonu.
⚡️ Izraelské dělostřelectvo ostřeluje cíle východně od uprchlického tábora Bureij v centrálním pásmu Gazy.

Od:
02.03.2024, 16:09, SEČ
Islámský odpor v Libanonu - Hizballáh v sobotu zahájil řadu operací zaměřených na izraelská vojenská místa, jednotky a vybavení přes libanonsko-palestinskou hranici.
Bojovníci Hizballáhu zahájili své operace na podporu palestinského lidu a jeho odporu v pásmu Gazy a zahájili letecký útok na nově zřízené velitelské a kontrolní stanoviště 300. teritoriální brigády, která je zodpovědná za západní operace na severní frontě.
V sobotu ráno v 5:40 (místního času) na místo zaútočil sebevražedný dron, který přesně zasáhl zamýšlený cíl poblíž osady „Liman“, která se nachází na pobřeží okupované Palestiny.
V 10:10 zaútočil Odboj na seskupení izraelských jednotek poblíž vojenského místa Jal al-Allam a zasadil přímé zásahy do cíle.


Od: to_je_nas_svet
03.03.2024, 13:27, SEČ
🔥 V Tel Avivu se sešly tisíce izraelských demonstrantů, kteří požadovali Netanjahuovo odstoupení.
Několik demonstrantů bylo zadrženo po střetech s policií, která k rozehnání lidí použila slzný plyn. t.me/to_je_nas_svet




Průběžně aktualizováno!!!!

Kvido 02-03-2024 16:41 590

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.