Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Kdo chce vyhodit Fridrichovou?

KvidoKvido Přidáno před 20 dnytelevize
Kdo chce vyhodit Fridrichovou?Titulek je trochu zavádějící. Ale přece, předhazovat moderátorce pořadu 168 hodin České televize (ČT), že porušila etický kodex v rozhovoru s maminkou Elišky, oběti střelby na FF UK Praha, je značně za hranou!


Deník Blesk to v útery 9. dubna 2024 provalil. Nadřízení moderátorky Nory Fridrichové (pořad 168 hodin), prý "měli intenzivní debatu" o reportáži, v níž Fridrichová vedla velmi emotivní rozhovor s maminkou Elišky.

Vedení prý vadí, že v rozhovoru měl být moderátorkou porušen Etický kodex ČT.

Pokládám za ostudné, když v tak citlivé záležitostí, jakou je smutná událost, střelba na FF UK, se nadřízení Fridrichové ohánějí zásadami kodexu ČT. I kdyby přece jen došlo k vybočení běžného standardu, tedy ne zcela respektování kodexu, soudný člověk by to omluvil!!! Nicméně, proč to nadřízení (šéfredaktor, dramaturg) nevytkli Fridrichové okamžitě? V novinářské praxi je přece běžné, že zvlášť citlivá a složitá témata mají svá pokračování!

Připadá mně to, jako by se chtěla ČT Fridrichové zbavit, když konečně našla "přesvědčivý" důkaz.

Dodám, že redaktorka a moderátorka N.Fridrichová patří v současnosti k nejzkušenějším televizním publicistům. Studovala na Londýnské universitě, v celostátních televizních stanicích působila od roku 1989, v ČT od roku 2000.

Aktualizováno 16.4.2024
Ale jsou také výhrady k Fridrichové. Jak nám (k tomuto článku) napsal čtenář "zrzek":
Třeba teď naposledy řekla k Okamurovi větu v níž je absolutní nepravda, že Okamura chce, aby Česko mělo jaderné zbraně na Rusko, tak nějak.
Takže zde je video T.Okamura:




Reprofoto: ČT, 168 hodin
Kvido 10-04-2024 07:52 316

Politika - související články

3 komentáře

Napsat komentář

G
  • A
    zrzek
    Kvido a Frybord!
    Souhlas, Fridrichová je dobrá novinářka. Ale jak se srovnat s tím, že někdy se ukecne, a dost...
    Třeba teď naposledy řekla k Okamurovi větu v níž je absolutní nepravda, že Okamura chce, aby Česko mělo jaderné zbraně na Rusko, tak nějak.
    Proč teď ji nekritizujete????
    Odpovědět - 15-04-2024 10:55:13
    • Kvido
      Kvido
      Díky, Jiří za reakci.
      Proč nenapíšeš k tomu něco ty, osobně. Zaregistruj se a piš.
      Odpovědět - 16-04-2024 10:32:05
      • Pexa
        Pexa
        Kvido, víš přece dobře, že tu čtou převážně Tvoji kámoši. Tedy skoro rodinný web. A Ti jsou líní na to aby se na web registrovali a natož něco napsali. Bohužel!
        Odpovědět - 16-04-2024 11:22:42