Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Rakousko; pochybnosti kolem regulérnosti prezidentských voleb

KvidoKvido Přidáno před 8 lety
Rakousko; pochybnosti kolem regulérnosti prezidentských volebStřední Evropa s napětím sledovala druhé kolo prezidentských voleb, které se konaly včera (22.05.2016) v Rakousku. V 19 hodin bylo sečteno: Hofer x Van der Bellen cca. 52:48. Zároveň bylo oznámeno že vše rozhodnou korespondenční hlasy.
Střední Evropa s napětím sledovala druhé kolo prezidentských voleb, které se konaly včera (22.05.2016) v Rakousku. V 19 hodin bylo sečteno: Hofer x Van der Bellen cca. 52:48. Zároveň bylo oznámeno že vše rozhodnou korespondenční hlasy.

V hlavě se mi ozval zvonek. Orwellovská fráze jako z učebnice. Jako bych četl mezi řádky: Demokraturu si rozvracet nenecháme, máme páky, jak přes noc zázračně změníme výsledky voleb. A výsledek bude těsný, bude to o pár tisíc hlasů. Ať to vypadá věrohodně.

Mezitím v diskuzi na Idnesu někteří píší, že s výsledky voleb je manipulováno, že na stránkách rakouského ministerstva vnitra se dějí věci. Takže počkáme na zítřek, za se moje předpověď vyplní (výsledek hlasování je díky orvelowskému sdělení jasný).

V pondělí 23. 05. 2016 čtu zprávy. Při čtení titulků zjišťuji, že moje předtucha se vyplnila. Zvítězil ten správný kandidát. Hurá na občanské zprávy. Lidé jsou všímaví, navíc žijí v zahraničí a události sledují.

Nacházím první článek, který popisuje "náhody" na stránkách na stránkách rakouského ministerstva vnitra. Pravý prostor píše: hlavní gau nastal kolem 21. hodiny: na stránkách ministerstva vnitra se najednou objevily již výsledky sčítání těchto korespondenčních volebních lístků. Sociální sítě se vařily v otázkách: O co jde? Proč už dnes?

Kolem 23. hodiny první oficiální vyjádření: tyto stránky obsahovaly pouze zkušební čísla a měly zůstat veřejnosti utajeny, kolem půlnoci byly vypnuty.


Možnost zpětného ověření webu ministerstva vnitra již není, ale jsou tady pochybnosti o regulérnosti rakouských voleb. Z náskoku o téměř 200 tis. hlasů prohra o 30. tis., to odporuje zákonům statistiky.



  • Autor: Jan Pravda
  • PC-politika.cz

  • !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Kvido 23-05-2016 20:32 4,264

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.