Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Zdechovský chce v Kontrolním výboru pokračovat v práci Němky Ingeborg Grässle

KvidoKvido Přidáno před 5 lety
Zdechovský chce v Kontrolním výboru pokračovat v práci Němky Ingeborg GrässleŠtrasburk - Čeští europoslanci posilují ve svém vlivu na dění v Evropském parlamentu. Tomáš Zdechovský získal pozici koordinátora ELS ve Výboru EP pro kontrolu rozpočtu (CONT). Poslanecký klub ELS je se 182 poslanci nejsilnější politické uskupení v Evropském parlamentu.
Štrasburk - Čeští europoslanci posilují ve svém vlivu na dění v Evropském parlamentu. Tomáš Zdechovský získal pozici koordinátora ELS ve Výboru EP pro kontrolu rozpočtu (CONT). Poslanecký klub ELS je se 182 poslanci nejsilnější politické uskupení v Evropském parlamentu.
„Beru to jako ocenění mé práce v uplynulých pěti letech. Evropská unie hospodaří s penězi daňových poplatníků a nelze proto tolerovat, že se s těmito penězi nakládá neefektivně, anebo že se evropské fondy stávají cílem podvodníků a zlodějů, místo toho, aby pomáhaly narovnat nerovné podmínky, které stále přetrvávají v jednotlivých regionech Evropské unie,“ popsal hlavní směr svého dalšího úsilí nově zvolený koordinátor Kontrolního výboru Tomáš Zdechovský.
„Moje nová pozice se dá přirovnat ke trenérovi a kapitánovi fotbalového mužstva v jedné osobě. Budu proto usilovat, abychom jako Evropská lidová strana pokračovali v tvrdém vymáhání práva proti těm, kdo se snaží podvádět v oblasti EU dotací. Budu se snažit navázat na práci bývalé kolegyně Ingeborg Grässle,“ říká Zdechovský.
Koordinátor Zdechovský bude patřit k nejzkušenějším ve výboru
Tomáš Zdechovský bude nyní jedním z hlavních aktérů Evropského parlamentu ve věci kontroly efektivního využívání finančních prostředků EU. V minulosti byla dlouholetou koordinátorkou ELS a později také předsedkyní výboru německá poslankyně Ingeborg Grässle, která svůj mandát v letošních volbách neobhájila. Zdechovský má s Výborem pro rozpočtovou kontrolu zkušenosti z předchozího volebního období, kdy se zabýval především vyšetřováním podvodů se zemědělskými dotacemi na Slovensku, finančními machinacemi v Řecku, nebo také řešil udělení absolutoria pro výroční zprávy o hospodaření institucí a agentur EU.
Koordinátor je vlivná politická funkce, jejímž úkolem je spolupřipravovat agendu ve výborech, přidělovat poslancům zpravodajství jednotlivých zpráv a určovat strategii svého poslaneckého klubu v daném výboru. Od vstupu České republiky do EU je to vůbec poprvé, co získal český poslanec tuto prestižní funkci v nejsilnějším klubu Evropského parlamentu.

Zdroj: Marek Hannibal, Jitka Fialová
fialova@zdechovsky.eu
Kvido 11-07-2019 16:17 1,644

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.