Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Koalice mají průšvih!

G
Přidáno před 2 letyz domova
Koalice mají průšvih!Že jsou údajně "vítězné" koalice nyní po volbách do PS ve velkém problému, se nyní ozývá ve veřejném prostoru stále častěji. Neargumentuji pouze laici ale též odborníci.
Jsem ročník 1955, takže něco v politice pamatuji. Volby byly nejen v našem státě, ale také v zahraničí o tom, aby voliči poznali, jak silnou má která politická strana podporu mezi lidmi. Jak bude mít mocenskou sílu v parlamentu.
Nevím, kdo se o to přičinil, že to teď nemá platit! Do českých voleb vstoupily koalice, pánbůh nás potěš!
Takže na politickém nebi u nás to rýsuje podle "nadiktovaných" vítězných koalic tak, že předsedkyní Sněmovny zřejmě bude šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.
To je ale fakt hrůza, vždyť tato ministrana by se samostatně do Poslanecké sněmovny podle malého počtu hlasů vůbec nedostala. Případně by její mandat byl tak malý, že by v čele Sněmovny stanout vůbec Pekarová - Adamová nemohla. Takže, zástupkyně této ministrany bude vládnout nové Poslanecké sněmovna? To je fakt úsměvné, jako v Kocourkově!
A pro pořádek ještě tohle:
Není přece možné, aby politici ignorovali paragrafu 77 jednacího řádu Sněmovny. V tomto nařízení se říká, že „k ustavení poslaneckého klubu na začátku nového volebního období jsou oprávněni poslanci zvolení do Sněmovny za samostatně kandidující politickou stranu“.
Z toho tedy vyplývá, že poslanci ODS, TOP 09, KDU-ČSL, Pirátů a STAN nemají vůbec právo založit poslanecký klub samostatně aní společně, protože koalice není, jak vidno, politická strana). Nemohou založit klub ani každá jejich strana samostatně, jelikož žádná z těchto politických stran nekandidovala do Poslanecké sněmovny samostatně!
Tento rozpor by měla nastávající opozice rozporovat a žádat nápravu.
22-10-2021 11:00 1,485

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.