Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Farský; ať mám víc než ti tam

KvidoKvido Přidáno před 2 lety
Pilný a přičinlivý poslanec STAN Mgr. Jan Farský zřejmě doplatí na českou náturu "ať mám víc než ti tam". Chce toho skutečně moc - poslanecký mandát a souběžně s tím studium za kopečkami, a to fakt asi nelze!

Přes kritiku z vlastních řad koalice Spolu, ale zejména opozičních poslanců odjel pan Farský do USA na schválenou osmiměsíční stáž na americké univerzitě. Tento jeho krok se setkal s odporem politiků také proto, že o schválené studijní cestě věděl už v říjnu minulého roku a neoznámil to.

Stipendium získal od Fulbrigtovy komise dostal grant na svůj projekt How to Transform 250 Years of U.S. Federalism Into a Road Map for Next 25 Years of EU? (Jak proměnit 250 let amerického federalismu do cestovatelské mapy pro příštích 25 let EU?, pozn. red.). Díky němu získal stipendium na stáž na americké Oregon State University. Svou půlroční stáž konzultoval s předsedou STAN Vítem Rakušanem i premiérem Petrem Fialou (ODS). Ti ho podle jeho slov v osobním i profesním růstu podpořili.

Poslaneckou funkci ovšem nelze provádět on-line! Poslanec musí být aktivní osobně na četných jednáních s voliči, na výborech, podvýborech, a také samozřejmě v plénu. To vždy pilně absolvoval a díky Farskému prošlo v Poslanecké sněmovně např. zdanění hazardu, podílel se rovněž na úpravách exekucí. Teď jakoby na své poslání zapomně! Projevila se v něm záporná česká nátura, mít víc než ostatní?

S jeho rozhodnutí, absolvovat osm měsíců stáž v Americe, pobírat plat poslance a zároveň dojíždět pravidelně na jednání Poslanecké sněmovny kritizovcal také prezident Miloš Zeman.

Podle odborníků na ústavní právo, je podle našich zákonů ponecháno na vůli poslance, zda složí kvůli studijní stáži svůj mandát. Poslanci mu mandát nemohou odebrat. Mohou pouze na něj apelovat. To by poté mohl být velký otazník nad jeho politickou budoucností. Poslanci mu též mohou sdělit, že s ním už nechtějí být v klubu, ale to je tak všechno.

politika_Jan Farský_končí_2022-01-20_witter.png (44 KB)


Okamura_klesají preference vlády_Twitter_22.01.2022.png (100 KB)

Foto titl.: iDnes.cz

Kvido 18-01-2022 10:12 1,473

Politika - související články