Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

ČT1 Zajímavosti z regionu, jak naladit

KvidoKvido Přidáno před 2 letytelevize
ČT1 Zajímavosti z regionu, jak naladitČeská televize (ČT1) vysílá denně v čase 18:00 hod pořad Zajímavosti z regionu. Naše čtenářka z Ostravy poukazovala na to, že regionální vysílání nemůže naladit. Po dotazu u providera optické sítě PODA jsme zjistili správný postup naladění kanálu ČT1-SM.
V článku https://nekecamweb.cz/blog/2981/pro%C4%8D-nevid%C3%ADme-zaj%C3%ADmavosti-z-region%C5%AF-ostrava ze dne 13-02-2022 jsme uvedli připomínku naší čtenářky, která si stěžovala na nedostupnost pořadu ČT1 "Zajímavosti z regionu TS Ostrava", šířený drátovou optickou síťi. V čase 18:00 hod mohla sledovat pouze stejnojmený pražský pořad ČT1.

Kontaktovali jsme providera této síťě, který poskytuje internetové a televizní služby pro velkou část Ostravy. Zde je odpověď:
V seznamu kanálů budete mít 3 kanály: ČT1, ČT1 SM a ČT1 JM, stačí tedy zvolit ČT1 SM pro zobrazení zpráv příslušného regionu. Tomáš Lacina, technická podpora PODA a.s.
Zde je krátký návod jak regionální vysílání (v tomto případě pro ČT1 SM, TS Ostrava) nastavit:

1/ Po startu vašeho monitoru přejďete v dolní liště na "Kanály"
2/ Mělo by se vám zobrazit "Nastavení"
3/ Přejděte na "Seznam kanálů"

televize_Zajímavosti z regionu_ČT1 SM_nastavení.jpg (127 KB)

televize_Zajímavosti z regionů_kanaly_ČT1-SM.png (494 KB)

televize_Zajímavosti z regionů_kanál_ČT1-SM.png (380 KB)

4/ Zobrazí se seznam vašich aktuálních programů. V našem návodu vidíte, že požadovaný kanál ČT1 SM je na čísle 9. Přejděte samozřejmě podle příkladu na svůj kanál (ČT1 SM) a klikněte/potvrďte toto nastavení.
5/ Vraťte se zpět v nabídce (případně klikněte na modré tlačítko na vašem ovládači), tím se nastavení uloží do systému.
6/ Nyní máte kanál pro ČT1 SM (Zajímavosti z regionu TS Ostrava) na čísle 9 trvale uložen. Pro sledování regionálního zpravodajství z Ostravy použivejte tudíž tuto volbu. Podobný postup platí také pro ČT1 JM a ČT Praha.
7/ Podle tohoto návodu je vysílání "Zajímavosti z regionu" pro severomoravský region na ČT1 SM (zde č.9) přístupné:

televize_Zajímavosti z regionu_ČT1 SM_studio.jpg (130 KB)


Reprofoto: Kvido


Kvido 01-04-2022 10:33 1,847

2 komentáře

Napsat komentář

G
  • A
    Vilibald M.
    Květošu, díky. Také jsem měl s tím problém v Olomouci.
    Odpovědět - 02-04-2022 09:48:07
    • A
      zrzek
      To se týká hlavně seniorů, kteří si to bez podobného návodu nedokážou na regionální zprávy ČT1 SM naladit. Ptám se, ČT na tuto skupino diváků kašle? Takový návod mohli už dávno zveřejnit v Nápovědě na ivysilání. Kašlou na diváky, asi ano! I Železný, to snad ne.
      Odpovědět - 02-04-2022 17:06:39