Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Jak se také krade, ministře Stanjuro!

KvidoKvido Přidáno před 1 rokemfinance
Jak se také krade, ministře Stanjuro!

Zdražení energií (elektřiny a plynu) nám kromě jiných komodit sahá hluboko do peněženek. Většina vyšších spotřebitelských cen je, dejme tomu, zdůvodněna. Ale nepřesvědčují mě mnohé nadsazené rabaty, jako třeba u ochranných rukavic.
Jeden příklad za mnohé.
Když jsem kupoval ochranné pracovní rukavice pro domácnost či zahradu, zarazila mě aktuální cena z tohoto týdne (jeden pár za 34 Kč). Ještě nedávno se tato cena pohybovala v rozmezí 14 až 20 Kč. Jak takové navýšení ceny u tohoto zboží zdůvodní prodejci?

Vždyť tento sortiment je určitě staršího data a nemá nic společného se současným nárůstem cen energií. Prostě, prodejci jednoduše využívají nynější drahoty a své rabaty navyšují plošně na veškeré zboží!

Ceny zboží, a konkrétně rabaty, mají v povinnosti kontrolovat finanční úřady. Ovšem neděje se to. Ministr financí Fialovy vlády - ing. Zbyněk Stanjura se tímto problémem zřejmě nezabývá, nebo málo důsledně. Finanční úřady kontroly rabatů prý odmítají. Ministr na ně nemá účinnou páku? Tomu nevěřím!

Pane ministře Stanjuro, jako v tomto případě, u banálních rukavic pro domácí použití, je prostě okrádán spotřebitel rovněž u podobného zboží!!
A vláda v tomto případě opravdu nedělá nic!
Přitom takový sortiment nemá nic společného s nárůstem cen energií! Vždyť třeba ty rukavice ležely na skladě možná ještě před problémem s energiemi!
Proč na takový sortiment nezaměřily už dávno finanční úřady namátkové kontroly? Nařídí tedy vláda konečně ověřování rabatů spotřebního zboží?

Foto: nekecamweb.cz
Kvido 02-11-2022 10:46 2,002

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.