Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Ukrajina, situace na bojišti 21.11.2022

PexaPexa Přidáno před 1 rokemUkrajina
Ukrajina, situace na bojišti 21.11.2022

Pokusím se přidávat nepravidelné informace o situaci na válečné frontě UK - RF (Ukrajina-Ruská Federace). Dnes díl 1.


21. 11. 2022
??

06:30
- Prezident UK Zelenskyj oznámil na Twitteru, že RF provedlo na východě Ukrajiny v neděli téměř 400 raketových a dělostřeleckých úderů.
- Od Reuters: Ruské ministerstvo obrany v neděli oznámilo, že v sobotu bylo v Doněcké oblasti na jižní frontové linii zabito až 50 ukrajinských vojáků a stejný počet jich padl na jiných místech. Kyjev v sobotu uvedl, že při dělostřeleckém útoku zahynulo na jihu Ukrajiny asi 60 ruských vojáků. Tvrzení znepřátelených stran nebylo možné nezávisle ověřit, napsala agentura .
- Město Cherson je stále bez elektřiny, řekl v pondělí v ukrajinské televizi úředník úřadu prezidenta Volodymyra Zelenského.
"Ve městě Cherson není elektřina." Pracujeme na tom,“ řekl Kyrylo Tymošenková, zástupce vedoucího Kanceláře prezidenta Ukrajiny. "To je určitě úkol číslo jedna." Ukrajinské síly osvobodily město a ruské jednotky se 11. listopadu stáhly na východ po měsíce trvající ruské okupaci.

07:10
- Noční ruský útok na Dněpropetrovskou oblast. Do této oblasti spadlo 60 granátů z raketometů Grad a těžkého dělostřelectva. Zraněn byl jeden muž.

10:00
- Od server RBK-Ukrajina: Nejtvrdší boje se se již přes týden svádějí v Doněcké oblasti. Ačkoli v neděli bylo vzhledem k horšícímu se počasí zaznamenáno méně ruských útoků, jejich počet zůstává stále extrémně vysoký,“ prohlásil Zelenskyj. „V Luhanské oblasti se pomalu posouváme kupředu,“ dodal.

11:00
- Od @UkrajinaRusko2:
Bakhmut je nyní peklem války. Takto vidí Ukrajinci v noci palbu Rusů.


12:30
- Od Anny Chernové ze CNN: Změna ukrajinské vlády není podle mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova jedním z cílů ruské „zvláštní operace“.
- Od server RBK-Ukrajina: Jednu oběť na životě si vyžádalo ruské ostřelování města Ševčenkove v Charkovské oblasti na východě země. V sutinách obytného domu, který se zřítil po nedělním zásahu ruskou raketou S-300, záchranáři našli mrtvou osmatřicetiletou ženu a dva raněné.


Mapa Ukrajiny (ke dni 21.11.2022) ukazuje vyznačená (černě) území (Svatove, Bakhmut, Luhansk, Doněck) kam postoupila UK armáda, když odráží útoky RF.

Mapa: gfsis.org.ge




 
Pexa 21-11-2022 14:53 1,278

Politika - související články