Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Reakce Ruska; Zelenskyi v USA

KvidoKvido Přidáno před 1 rokemUkrajina
Reakce Ruska; Zelenskyi v USADo dnešního odpoledne (14:00) média v ČR nezaznamenala téměř žádný ohlas Ruska (RF) na setkání prezidenta Zelenského s prezidentem USA Bidenem. Až na útočný komentář mluvčí ministerstva zahraničí RF Marie Zakharové.
Prezident Volodymyr Zelenskyj uskutečnil svoji první zahraniční cestu mimo hranice Ukrajiny od invaze Ruska v únoru 2022. Vydal se na tajnou cestu z válečných frontových linií do amerického Washingtonu.

Česká i zahraniční média o této návštěvě, která vyvolala ve světě velký ohlas, již podrobně informovala. Jednoznačně ze setkání Zelenskyi - Biden vyplynula maximální podpora USA pro válkou postiženou Ukrajinu a také vojenská zbraňová spolupráce, včetně raketového komplexu Patriot.

Mě zajímal ohlas v Rusku, pro který cesta ukrajinského prezidenta znamenala překvapení. Ohlasu zatím z této strany je málo, všechny ale přepisuje briefing mluvčí MZV Ruska Marii Zakharové. Tiskovka se konala dnes odpoledne (22.12.2022, SEČ 15:37). Mluvčí mj. hodnotila cestu prezidenta Ukrajiny v USA.


Zdroj: www.mid.ru

Zmínila se o akci pořádané 20. prosince letošního roku kdy. V.A.Zelensky uskutečnil další PR kampaň s údajnou návštěvou pozic Ozbrojených sil Ukrajiny v Artemivsku, kde nyní probíhají urputné boje. Podle Zacharové šlo o inscenaci pro Západ. Řekla, že: "Tato inscenace byla zřejmě určena pro externí publikum, především pro Spojené státy, kam se ukrajinský prezident ve stejný den vydal předstoupit před americké kurátory v masce „nebojácného kovboje“ a požadovat navýšení již tak značné vojenské pomoci."

Zakharová hovořila poměrně zmateně o kyjevském režimu, který jejími slovy "zpřísnil" cenzuru v informačním prostoru. Podle její argumentace "dokument odporuje Ústavě a omezuje svobodu slova". Měla na mysli svobodu slova v Rusku? Tam je podle ní svoboda, když za politické názory bijí ruští policisté lidi na demonstracích. Rétorika Zakharové je hanebná.

Hanebnost Zakharová přitvrdila vulgárnosti, když řekla: "USA ani EU oficiálně nereagovaly a jednaly podle zásady, že V.A. Zelenskyj je jejich „svině“, a je mu tedy vše dovoleno. Navíc to není tak snadné jako „zkurvysyn“ a také jejich jednání v boji proti naší zemi..."

Zakharová kritizovala událost, k níž došlo v noci z 19. na 20. prosince letošního roku. Kancelář Mezinárodního výboru Červeného kříže na ulici Kapitana Ratnikova v Doněcku se ocitla pod palbou ozbrojených sil Ukrajiny. Podle informací zveřejněných výborem byla poškozena budova a několik aut. Nikomu ze zaměstnanců se naštěstí nic nestalo. Nemocnice podporovaná MVČK se také ocitla pod palbou. Dva pacienti zemřeli a několik bylo zraněno. A řekla vůbec někdy o zvěrstvech, které při útoků na Ukrajinu napáchali a dále páchají vojska Ruska? Střílení ruských sil do panelových domů, na nemocnice, na infrastrukturu. To podle ní je oprávněné?

Zdroj: https://mid.ru/ru/foreign_policy/news/1845014/
Kvido 22-12-2022 15:56 1,332

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.