Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Kobercový útok bombardérů nad Ukrajinou

FrybordFrybord Přidáno před 1 rokemUkrajina
Kobercový útok bombardérů nad Ukrajinou

Dnes v 10:25 SEČ bylo oznámeno, že ve vzduchu nad Ukrajinou je 17 ruských strategických bombardérů Tu-95MS....



14.01.2023

- Od: ?? @front_ukrainian
09:20 SEČ
Jde zřejmě o útok bombardérů, které byly již delší dobu připraveny v Bělorusku.

- Od: liveuamap.com
09:30 SEČ
Mapa, východ Ukrajiny, zde jsou největší boje, Bachmut, Soledar.

Ukrajinská armáda (UA) - dělostřelecká obrana a pěchota
Ruská federace (RF) - útok

- Od: ?? Reuters
09:45 SEČ
Ruské raketové útoky zasáhly v sobotu ráno kritickou infrastrukturu v Kyjevě a východním městě Charkov a guvernér jiného regionu varoval, že v nadcházejících hodinách může následovat masivní raketový útok.
Novináři agentury Reuters slyšeli v Kyjevě sérii výbuchů ještě předtím, než zazněla siréna náletu, což je velmi neobvyklé. Nikdo nebyl zraněn, ale úlomky raket způsobily požár na jednom místě a byly poškozeny domy mimo hlavní město, uvedli úředníci.

-Od: pravda.com.ua
13:00 SEČ
Mluvčí ukrajinských vzdušných sil Jurij Ihnat: „S největší pravděpodobností se jednalo o střely, které letěly po balistické trajektorii ze severu.“
Mluvčí dodal, že ozbrojené síly Ukrajiny bohužel nemají účinné prostředky k odhalování a ničení těchto střel. Specialisté budou podle Ihnata z trosek zkoumat, o jaký typ raket se jednalo. Zatím vše ukazuje na balistické střely nebo protiletadlové střely S-300 letící po balistické dráze. Podle Ihnata rakety S-300 mají různé úpravy, z nichž některé umožňují použití také z ruského území.

- Od: ?? @front_ukrainian
17:30 SEČ
Po dnešním masivním útoku RF, bude USA přesunovat...


-Od: liveuamap.com
21:20 SEČ
Jedna raketa zasáhla výškový bytový blok ve městě Dněpr, lidé pod troskami. Raketový útok, počet obětí již vzrostl na 21 lidí, 35 lidí se stále pohřešuje!


-Od: Freedom
23:00 SEČ
Okupanti útočí na město Cherson nejen ze vzduchu, ale také z levého břehu Dněpru - obytné oblasti pokrývají raketové dělostřelectvo, fungují tanky a minomety, informuje FREEDOM .

Na jednom sídlišti se v důsledku raketové palby vytvořil obrovský kráter, který se během několika minut proměnil v jezero.
„Měli jsme tekoucí vodu. Je vidět, že došlo k zasažení a porušení vodovodního řadu. Teď jsou lidé tak smutní,“ říká Taťána Ivanovna, obyvatelka Chersonu.
Rána byla tak silná, že sloup země zasypal byty v horních patrech. Na těch spodních - úplně po kolena. Zeminu je třeba odstranit lopatou.

"Došlo k tak silné explozi, že celý tento připojený balkon byl zvednut a bouchnut." Jedna stěna se utrhla a podlaha se propadla. Pod balkonem je sklep a tam se propadlo celé patro,“ popisuje následky ostřelování místní obyvatel Sergej.

Není to poprvé, co ruští okupanti zaútočili na oblast tohoto domu. Před měsícem nárazem vyletěla jen část oken a nyní nepřežilo ani jedno. Hromady skla, vytrhané balkony, většina bytů je neobyvatelná.
"V bytě je teď asi 15 stupňů." To je s topením. Včera jsme zapnuli klimatizaci, tak jsme zvýšili teplotu v jedné místnosti na 17 stupňů. Je zima, “stěžuje si Tatyana Ivanovna.

Resumé:
Byl jsem u protivzdušné obrany. A znám taktiku, vypracovanou na protivníka. Nejprve se udělá nápor klamnými cíly, tedy nejlevnějšími raketami. Do toho se sem tam přidá něco účinějšího... Prostě, v Dnipru (Dněpru) neúspěšná raketa netrefila a zasáhla obytný dům. Kyjev říká, že sestřelí 95 raket ze 100, ale za jakou cenu? Prostě, Ukrajina měla být dávno vybavena pořádným protiraketovým deštníkem, aby žádné ruské rakety na jejím území už nic neničily. NATO, je slabota a USA jsou stále rozpačité!!! Rus se směje!



Frybord 14-01-2023 11:24 2,327

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.