Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Pavel noblesní, Babiš užitečný

KvidoKvido Přidáno před 1 rokem
Pavel noblesní, Babiš užitečný

Nemíním nikomu vnucovat své názory. Ale možná vás bude zajímat následující malé srovnání obou kandidátů na prezidenta.


Petr Pavel
Slušný, "nažehlený" člověk, převážně s kamennou tváří, připomínající manekýna, na sítích označovaný též za loutku a svingu. Bývalý člen KSČ. Jako generál české armády se podílel na důležitých akcích NATO, včetně působení českého kontigentu v Afganistánu. I když mu mnozí přisuzují činnost "generála v kanceláři", bezesporu se pán generál čitelně zapsal do historie naší armády.
Na druhé straně jsem četl, že ho spousta občanů označuje za Nerudovou v zeleném, a tedy nemíní volit. Vyplývá to zřejmě z toho, že pan generál nemá a ani ztěží může mít znalosti ve veřejné politice, která je zvláště v Česku stále na houpačce. Vyznat se v našem politickém dění je velmi problematické. Navíc, pan generál nemá přehled v ekonomice a sociální politice. Nemá tedy svůj odborná názor a může tudíž být snadno ovladatelný. Také si myslím, že by jako prezident udělal vše, co mu vláda nařídí, a to je špatně. V neposlední řadě - co by za Česko vyřídil ve světě (EU), když kromě armády nemá dostatečné kontakty a známosti se světovými politiky?

Andrej Babiš
Trochu bručoun a dost neústupný člověk, ale většinou s úsměvem a dobrou náladou. Bývalý člen KSČ. Ve vrcholové politice je činný více než 10 let. Kdo z naší nynější vlády udělal pro český stát více než A.Babiš? Založil fabriku Agrofert, která dala s kooperujicími firmami práci téměř pro 80 tisíc lidí. Vybudoval firmu Čapí hnízdo, která dala rovněž práci lidem a slouží veřejnosti. Nezaložil ji pro své pohodlí, ale pro volný čas občanů. Ve své bývalé funkci ministra financí, a také později jako premiér české vlády, se zasloužil o to, že černoúhelný revír OKD nepadl do bankrotu. Samozřejmě, že je Babiš miliardář, ale zároveň nezapomíná na chudší české občany, například dotuje matky samoživitelky. A těch příkladů užitečných aktivit A.Babiše by se našlo více.

Resumé:
Kdo by z obou jmenovaných byl prospešnější a užitečnější pro Českou republiku jako prezident? Je tu určité nebezpečí ze strany exgenerála Pavla. Byl totiž spolupracovníkem na vedoucí pozici Američanů a NATO. Byl cvičen poslouchat rozkazy. Takže lze předpokládat odkud budou asi ty rozkazy přicházet... Měl by tedy Česko reprezentovat sice tento mladší a pohledný generál ve výslužbě Petr Pavel, či starší a mnohem zkušenější, a tedy užitečnější, Andrej Babiš? Myslím, že shora uvedené názory stojí za úvahu.

19.1.23, Liberec, před nádražím, setkání s A.Babišem a příznivci P.Pavla.




Příznivci P.Pavla vykázali z mítingu fanouška A.Babiše.


19.1.23, Liberec, před nádražím, Babiš.




19.1.23, Benešov, Babiš vypískán.


19.3.23, Ostrava, náměstí Masaryka, P.Pavel a D.Nerudová.


Foto: tichezpravy.cz


Kvido 20-01-2023 05:49 1,335

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.