Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Babiš trumfoval, Pavel zaostával

KvidoKvido Přidáno před 1 rokem
Babiš trumfoval, Pavel zaostával

Oproti "vyšetřovatelskému" tónu předešlého prezidentského duelu na ČT, byla včerejší debata kandidiátů na CNN Prima NEWS a Prima pohodová, i když hádky se objevily. Moderátorka Terezie Tománková přesto místy napjatou atmosféru P. Pavel - A. Babiš s přehledem zvládla.


V této, prakticky poslední televizní besedě 2. kola prezidentské volby, působil (hlavně v závěru) kandidát na prezidenta A.Babiš sebejistě. Vítěz prvního kola P.Pavel poměrně často ztrácel v argumentech "půdu pod nohama".

Domnívám se, že Pavel nijak neochromil přítomné ani A.Babiše, když svému konkurentovi přinesl demonstrativně k řečnickému pultíku obrázek s vyobrazeným článkem 5 Severoatlantické smlouvy. Měla to být náražka, na poněkud nepřesný výrok Babiše z předešlé debaty na ČT, že by neposlal vojenskou pomoc do Polska. Babiš to označil za manipulaci: "Reagoval jsem na to, že nepřipouštím, aby Rusko napadlo člena NATO. To by znamenalo třetí světovou válku."

Pavel často používal proti Babišovi jednoduchou argumentaci - chaos. Ten podle něj vidí ve všem konání A.Babiše. Pustil se např. do A.Babiše za jeho činnost premiéra v době covidu. Opatření v té době nazval chaotické. "Chcete-li konkrétního představitele chaosu, je jím Andrej Babiš,“ kritizoval Babiše Pavel.

Přišla také řeč na minulost před rokem 1989 a spolupráci s StB. Andrej Babiš hovořil o třech vyhraných soudech na Slovensku a odmítal jakoukoliv spolupráci s tehdejším režimem. Řekl, že neexistuje doklad, který by dokazoval, že tehdejší vynucenou spolupráci s StB někoho poškodil. Pavel se podle svých slov k předrevouční minulosti postavil otevřeně a jasně.

Babiš (na otázku moderátorky "Z čeho vycházíte?") řekl, že je smutné a nepřípustné, že Pavel podrazil kamaráda, tím že ho v minulosti udal komunistům a ten pak měl ze života peklo! Načež chtěla moderátorka vědět jméno, zda se to zakládá na pravdě. Babiš jméno sdělil a pan Pavel nebyl schopen se k tomu vyjádřit!!! Můžeme se tedy spolehnout na pana Pavla, jak by se asi zachoval, pokud by byl prezidentem?

Babiš pak dále několikrát silně kontroval vůči Pavlovi. Např. prohlásil, že mu stále není jasné, proč Pavel kandiduje na prezidenta. Řekl o něm, že je dobře vycvičený v armádě, ale nemá žádné emoce, není fundovaný v politice ani ekonomice. Vyčetl Pavlovi, že on byl v důchodu, zatímco Babiš makal přes 10 roků pro lidi a náš stát. „Mě všichni znají, jeho nezná nikdo,“ zdůraznil. Proto by mu lidé měli dát hlas v nastávající volbě prezidenta.

Foto: TV Prima


Kvido 26-01-2023 06:41 1,734

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.