Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Neúnavný zakladatel Paroubek, aktualizováno

KvidoKvido Přidáno před 1 rokem
Neúnavný zakladatel Paroubek, aktualizováno

Zakladatel několika politických stran, obratný politik a expremiér Jiří Paroubek (70) se rozhodl pro další návrat. Aktuálně registroval na Městském soudu v Praze svůj spolek občanské iniciativy Nespokojení, z.s. Protože je v ČR těch nespokojených opravdu dost, může mít jeho comeback šanci na úspěch.


Chytrý Paroubek, který měl v minulosti přezdívku Buldozer, chce využít momentální nespokojenost mnohých obyvatel ČR s vládou, hospodářskou a finanční situací, včetně drahoty a stále nedokonalých důchodů. Paroubek nyní osloví fanoušky levicových stran národních socialistů a Suverenity.

Expremiér a bývalý předseda ČSSD a strany LEV 21, se chce vrátit do politiky s novým spolkem, kterému dal název Nespokojení. K tomuto průniku do české politiky jak, jak sám říká a píše na svém serveru vasevec.cz, jej přiměla současná situace v ČR a chování vlády Petra Fialy.

Paroubek novinářům mf dnes a idnes.cz 23.2.2023 řekl, že jeho spolek Nespokojení by mělo vzniknout na přelomu srpna a září. Tak, aby ve volbách do Evropského Parlamentu v roce 2024 měl spolek Nespokojení jednotnou levicovou kandidátku, případně by se mohl zúčastnit i krajských voleb v tomtéž roce. Podle Paroubka nynější sociální demokraté ani komunisté nejsou schopni vytvořit sami samostatně v komunálních volbách nutných pět procent, aby se dostali do Poslanecké sněmovny. "Vznik nového politického uskupení mi proto přijde jako forma, jak v ČR utvořit novou formaci, která by byla schopná oslovit levicové voliče, kteří teď zůstávají doma, protože nemají koho volit. Do Poslanecké sněmovny v roce 2025, by už měla vzniknout společná kandidátka Nespokojení z celé levice,“ plánuje J.Paroubek.

Paroubek chce nyní oslovit ke spolupráci bývalé členy a příznivce levicových stran. A podle něj "Nemusí to být jen sociální demokraté, ale mohou to být i komunisté, lidé ze Suverenity, Domova nebo Národních socialistů, prohlásil Paroubek. Spolek Nespokojení nyní pro nové politické uskupení bude vytvářet krajské struktury. Angažovat by se v něm podle bývalého premiéra mohli mimo jiné i někdejší úspěšní poslanci nebo hejtmani ze sociální demokracie. Koho přesně chce oslovit, ale zatím Paroubek neuvedl.

Jiří Paroubek byl dlouholetým sociálním demokratem, v letech 2006 až 2010 zastával post předsedy ČSSD. Z postu šéfa strany však odstoupil po parlamentních volbách, když strana skončila v opozici. V listopadu 2011 šel znovu do politiky s novou politickou stranu s původním názvem Národní socialisté – Levice 21. století. Tato strana později změnila svůj název na LEV 21. Avšak této straně se příliš nedařilo, takže Paroubek tuto stranu opustil. Poté se začal ucházet o návrat do ČSSD. Její tehdejší předseda Bohuslav Sobotka však nesouhlasil s přijetím Paroubka zpět do jeho původně mateřské strany. Takže pak byl Paroubek nějaký čas v ústraní. Publikoval na webu vasevec.cz a vystupoval na různých protivládních demonstracích, např. na Václavském náměstí organizovaných Ladislavem Vrabelem.

Zdroj: Paroubek idnes.cz

Zdroj: vasevec.cz

Zdroj: Protivládní demonstrace, Václavské náměstí Praha

Foto titl.: idnes.cz
Kvido 25-02-2023 09:44 982

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.