Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Situace na bojišti, 28.02.2023

KvidoKvido Přidáno před 1 rokemUkrajina
Situace na bojišti, 28.02.2023

Postup bojů UA (Ukrajinská armáda) - RF (Ruská federace) dne 28.02.2023

.

28.02.2023
Mapa, situace na bojišti Ukrajina - Rusko: Rusko - útok Rusko - rakety Ukrajina - útok, radia,TV


- Od: ??
28.02.2023, 08:30 SEČ
?? Hodnocení: Ruské útoky na 9 ukrajinských oblastí za posledních 24 hodin zabily 2 a 16 zranily. Ruské útoky byly hlášeny v oblastech Doněck, Cherson, Charkov, Sumy, Mykolajiv, Černihiv, Záporoží, Dněpropetrovsk a Luhansk oblasti na východě, jihu a severu Ukrajiny.
Ztráta ruského letounu A-50 při údajném partyzánském útoku na běloruské letiště v Machulišči „pravděpodobně ponechá šest operačních letounů A-50 v provozu, což dále omezí ruské letecké operace“, informovalo britské ministerstvo obrany 28. února.

- Od: ??
28.02.2023, 00:28, SEČ
? 28. února ve 2 hodiny ráno zaútočil UAV na území ropného skladu Rosněft, který se nachází v Tuapse, Krasnodarské území Ruské federace. Zajímavostí je, že v těsné blízkosti „osvětleného“ skladu ropy na ulici Industrialnaja se nachází kasárna s ruskou armádou (podle zpráv v médiích jen třicet metrů).

?? @front_ukrainian
28.02.2023, 08:45 SEČ
⚡️Další ?? Ruský BMP-2 byl zničen poblíž Vugledaru ? .

?? @front_ukrainian
28.02.2023, 08:45 SEČ
‼️Okolí Pervomaisk.
?? Ukrajinský vojenský personál shodil granát z dronu do shluku ?? ruského vojenského personálu!

- Od: ?? https://ria.ru/20230228/bespilotnik-1854847784.html/
28.02.2023, 09:26 SEČ
MOSKVA 28. února - RIA Novosti. V oblasti Kolomna se zřítil dron, uvedl guvernér Moskevské oblasti Andrey Vorobyov ve svém kanálu Telegram.
"Stalo se to u vesnice Gubastovo, cílem bylo pravděpodobně zařízení civilní infrastruktury, nebylo zraněno. Na zemi nejsou žádné oběti ani ničení," řekl šéf regionu.
Ministerstvo obrany dnes oznámilo, že ruské systémy elektronického boje potlačily ukrajinské bezpilotní letouny, které se pokusily zaútočit na civilní cíle na území Krasnodar a Adygeje. Díky akcím ruské armády ztratily oba drony kontrolu a vybočily z dráhy letu. Navíc, jak uvedl gubernátor Brjanské oblasti Alexander Bogomaz , v úterý se armádě podařilo sestřelit ukrajinský bezpilotní letoun nad Suražskou oblastí, bez obětí.

- Od: ?? Ukrajinská pravda
28.02.2023, 11:42 SEČ
?? Domnívám se, že Rusko někdo postrašil!!!
?? V ruském městě Petrohrad bylo uzavřeno 200 kilometrů čtverečních vzdušného prostoru a místní letiště Pulkovo přestalo přijímat letadla k přistání poté, co byl nad městem detekován neidentifikovaný létající objekt (UFO). Později byla omezení zrušena.
Zdroj : Baza , ruský nezávislý kanál Telegram; vláda Petrohradu na telegramu ; Ruský státní zpravodaj RIA Novosti s odvoláním na městské pohotovostní služby.
Citace z Bazy: "Plán Kover (Koberec) byl uveden do praxe v Petrohradě kvůli neidentifikovanému objektu na obloze. Letiště Pulkovo nepřijímá letadla. Plán Kover se používá v případech nelegálního překročení hranic nebo výskytu UFO."
Citace od vlády Petrohradu: "Na letišti Pulkovo bylo oznámeno zpoždění letu až 12 hodin. Letiště a jeho služby fungují jako obvykle."
Citace z RIA Novosti: "Nebe nad Petrohradem ve čtvrti Pulkovo je uzavřeno kvůli neznámému objektu."

- Od: ?? Unian
28.02.2023, 10:18 SEČ
Ruská média stále častěji hovoří o hrozbě kolapsu Ruské federace. Vojenský expert a plukovník v záloze Ozbrojených sil Ukrajiny Roman Svitan se domnívá, že takto jsou Rusové připravování na ruskou porážku, která neskončí pouze vojenskou prohrou na Ukrajině, informuje agentura Unian.
Citace: „Kreml začíná připravovat Rusy na odchod z Ukrajiny, a to s porážkou. Psychologicky připravují Rusy na to, že ruská armáda opustí Ukrajinu,“ prohlásil v rozhovoru pro ukrajinskou televizi KANÁL 24. Podle něj samotní Rusové nechápou, co Rusko na Ukrajině dělá, ruský lid prý chápe nelogičnost některých kroků kremelského vedení.
Podle Svitana se ruské vojenské a politické vedení bude snažit ospravedlnit v očích obyvatelstva. Z toho důvodu se Kreml snaží nahradit určité pojmy a ukázat porážku ve válce, kterou Rusko rozpoutalo, jako vítězství Kremlu. Ve skutečnosti může Moskva vysvětlit stažení ruských vojsk z ukrajinského území jako zachování celistvosti Ruské federace.

- Od: ?? https://www.dialog.ua/war/268787_1677500267
28.02.2023, 10:45 SEČ
Ruská armáda z moskevské oblasti zinscenovala na frontě nepokoje; přeživší porážky natočili video. Mobilizovaní z moskevské oblasti byli veliteli nuceni, aby zaútočili na betonovou opevněnou oblast ozbrojených sil Ukrajiny třeba s lopatami a ručními zbraněmi.
"Jsme hnáni na porážku jako dobytek," sděluáji na sociálních sítích. Kdo to ovšem čte, a zda se to dostane do éteru, netuší.
Mobilizovaní z města Serpukhov v Moskevské oblasti oznámili své odmítnutí zaútočit na pozice ozbrojených sil Ukrajiny s lopatami. Po prvním takovém "masakru" utrpěli ztráty a psychologicky již nejsou připraveni zaútočit na stejnou opevněnou oblast
Rusové odmítají bojovat na Ukrajině. Zde je důkaz:

?? @front_ukrainian
28.02.2023, 11:52 SEČ
⚡️⚡️Nejmodernější na světě!!! ??Generální ředitel společnosti Rheinmetall Armin Papperger v podcastu s Gaborem Steingartem uvedl, že systémy protivzdušné obrany Skyranger a Skynex AA Systems jsou umístěny v ??Ukrajina.

- Od: ?? https://kyivindependent.com/
28.02.2023, 10:45 SEČ
Místní úřady hlásí požár v ropném skladu v ruském Krasnodarském kraji.
Podle městské správy vypukl požár v ropném skladu ve městě Tuapse na jihu Ruska v noci na 28. února. Místní zpravodajský server 93.ru dříve informoval o dvou explozích na území ropného skladu s odvoláním na obyvatele Tuapse.


Kvido 28-02-2023 09:40 1,247