Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Situace na bojišti; Ukrajina, 13.4.2023

FrybordFrybord Přidáno před 1 rokemUkrajina
Situace na bojišti; Ukrajina, 13.4.2023

Postup bojů UA (Ukrajinská armáda) - RF (Ruská federace) dne 13.4.2023

.

13.4.2023
Mapa, situace na bojišti Ukrajina - Rusko:

Ukrajina - obrana

Rusko - výbuch


POSTUP:
?? Na frontové linií je stále nejsilnější boj u Bakhmutu. Žoldnéři Wagner tvrdí, že zabrali 80 % Bakhmutu, Ukrajina však popírá ruský úspěch. Ruské síly provádějí útočné akce ve směrech Lyman, Bakhmut, Avdiivka a Maryinka. Ukrajinská armáda odrazila včera (12.4.2023) přes 45 těchto ruských útoků.

HODNOCENÍ:
I když u Bakhmutu je situace stále nejasná a ?? RF má dílčí úspěchy, nastalo období začátku protiofenzívy ukrajinské armády. Avšak The Washington Post píše, že ukrajinská protiofenzíva se zdržuje kvůli pomalým dodávkám vybavení, nedostatku munice a povětrnostním podmínkám . Tato situace zvyšuje obavy, že by se připravovaný útok UA mohl dostat do slepé uličky. To vylučuje včerejší prohlášení šéfa Pentagonu Austina. Podle něj únik tajných dokumentů amerického ministerstva obrany neovlivní cíle ukrajinské vlády . Ministr upozornil na vynikající schopnosti ukrajinské armády a dodal, že západní spojenci vycvičili velké množství bojovníků Ozbrojených sil Ukrajiny a poskytli značné množství zbraní.

- Od: ??
13.4.2023, 03:15 SEČ
?? Rusové, vražda! Ombudsman: Vojenská rozvědka „zhruba zná“ podrobnosti o údajném stětí ukrajinského válečného zajatce. Video se podle hlavního ukrajinského ombudsmana Dmytra Lubinece šířilo po sociálních sítích 11. dubna. Varující a smutné je, že někteří Rusové to pokládají za úspěch. "Chtějí víc," řekl Sternenko o reakci Rusů na video z popravy zajatého vojáka ozbrojených sil Ukrajiny. Toto video brutálního masakru ruských vetřelců nad zajatou ukrajinskou stíhačkou vyděsilo celý svět, ale reakce byla „silná“ a poněkud jiná. Na svém kanálu YouTube, veřejně známá osoba milionář, politický blogger Sergej Sternenko. Napsal, že propagandisté Ruska ​​se dokonce pokusili takové jednání mírně odsoudit, ale brzy začali ospravedlňovat ruské válečné zločince, že páchají páchat taková zvěrstva. Jako, že to není chyba Rusů, to je prostě válka, to ano takový je čas. Pozn.red: Ale ruské mozky, i války mají své zásady a pravidla!!! To jim jaksi uniká. Brzy se budou sami Rusi stydět za své vojáky!
Rusové ke stětí válečného zajatce Ukrajiny

- Od: ?? Ukrajinská fronta @front_ukrainian
13.4.2023, 08:22 SEČ
⚡️Zničený Bakhmut ?? ruskými vojsky. Ale žije dál!!! Ukrajinci odražejí útoky ruských vojáků ?, sláva Ukrajině!

- Od: Seznam Zprávy
13.4.2023, 16:50 SEČ
?? Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že se ruským jednotkám podařilo u Bachmutu odříznout Ukrajince od posil a znemožnit jim ústup z města. Šéf žoldnéřské Vagnerovy armády ovšem namítá, že zprávy o obklíčení města jsou předčasné.

- Od: český rozhlas
13.4.2023, 16:50 SEČ
?? Ruské jednotky údajně blokují cesty do Bachmutu. Ukrajinské síly odřízly od posil a zbavily je možnosti ústupu, uvedlo ruské ?? ministerstvo obrany.

- Od: ?? Ukrajinská fronta @front_ukrainian
13.4.2023, 17:10 SEČ
⚡️ ?? RF prý drží asi třetinu Bakhmutu.

- Od: ?? White Junior @front_ukrainian
13.4.2023, 17:38 SEČ
⚡️ ?? Naopak Ukrajinci tvrdí, že oni ovládají třetinu Bajhnutu...!

- Od:
13.4.2023, 19:00 SEČ
Diskuze "Iniciativa Mír". Slovenský historik Eduard Chmelár mj. řekl: "Nejdřív chtěli munici, potom tanky, pak stíhačky, ještě dražší stíhačky, a tak jsme se ptali, co přijde dál. No a už je to tady. Ukrajinský ministr obrany žádá vytvoření mezinárodní legie. To znamená, aby se státy NATO zapojily do války tím, že pošlou vlastní vojáky."

- Od:
14.4.2023, 02:30 SEČ

?? CHERSONSKÝ REGION, 14. dubna – RIA Novosti. Německé tanky Leopard začaly operovat Chersonským směrem, jeden z nich se již utopil v bažině v důsledku akcí ruského sabotážního oddílu, důstojník dobrovolnického praporu Sokol, velitel jedné z jeho jednotek s povol. podepsat Bull, řekl RIA Novosti. "Tady bylo opakovaně zaznamenáno ostřelování kontrolních stanovišť z tanků Leopard. Tanky Leopard pozorovány. Existuje příběh od kolegů, komunikujeme s nimi, když sabotážní oddíl zajal tank Leopard. Nemohli ho odtáhnout do týlu, vzali a utopil ho v bažině. <... .> Leopardi jsou tady, už jsou na návštěvě,“ řekl důstojník.

14.4.2023, 24:30
Mapa, situace na bojišti Ukrajina - Rusko:

Ukrajina - obrana

Rusko - výbuch


Frybord 13-04-2023 15:35 1,202

Politika - související články