Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Kočkopes SPOLU končí?

PexaPexa Přidáno před 11 měsíciz domova
Kočkopes SPOLU končí?

Když zde před minulými volbami superadmin Kvido předpovídal, že slepenec - kočkopes vládní koalice nevydrží pospolu dlouho, měl asi pravdu.


Čas ukázal, že zmíněný politický kočkopes, či slepenec Spolu (ODS, KDU-ČSL, STAN, Piráti, TOP09) budou mít rozdílné názory na politiku v Česku, a tdy se rozhádají a rozejdou. Nyní to skutečně tak vypadá.

Zvláště teď resonují rozdílné politické postoje i nálady směrem k EU, obecně k evropské politice.

Lídři zmíněných stran Spolu již veřejně prohlašují, že se ztěží dále domluví v zásadních směrech dalšího postupu v prioritních agendách. Je to např. Zelená politika, či přijetí eura.

Největší nesoulad je, domnívám se, mezi stranami ODS versus KDU-ČSL a TOP09! ODS podporuje uskupení Evropských reformistů a konzervativců, zatímco lidovci a topkaři fandí výrazně názorům a činům Evropské lidové strany. Rozdílná zastoupení, včetně postojů, zřejmě nepůjdou sladit na jednu notu...

Takže lze předpokládat že do voleb Evropského parlamentu, které se konají 7. a 8.června 2024, nepůjdou pravděpodobně strany současné koalice Spolu jako jeden celek. Naznačuje to vypuštěný balónek KDU-ČSL, která uvažuje o samostatné kandidatce. Již si zvolilo lídrem pro tyto volby europoslance Tomáše Zdechovského. Tedy jasně viditelného v EU, s množstvím aktivních a akceptovatelných názorů ve prospěch Česka. Rovněž se spekuluje, že samostatnně půjdou do těchto voleb i Piráti a STAN.

Koalici Spolu tedy nedávám ve volbách do Evropského parlamentu šanci.

Pexa 17-06-2023 10:30 1,129

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.