Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Protiofenziva, kde je?

KvidoKvido Přidáno před 10 měsíciUkrajina
Protiofenziva, kde je?Situace na bojové linii války Ukrajina - Rusko (po týdnu protiofenzivy) je dosud pro hrdinné ukrajinské obránce poměrně nepříznivá. Ǔspěchy však jsou.


Připadá mně to jako honička tygra s kočkou.
18.06.2023, 08:30 hod. SEČ:
Na směrech Záporoží a Cherson ruská armáda ostřelovala Olhivske, Huliaipole, Zaliznychne, Huliaipilske, Novodarivka, Levadne, Malynivka, Chervone, Novoandriyivka, Stepove, Lobkove, Stepnohirsk, Kamjanske ze Záporižské oblasti; Nikopol of Dnipropetrovsk region, Mykhaylivka, Novodmytrivka, Chervnoyy Mayak, Shlyakhove, Beryslav, Vesele, Kozatske, Mykolayivka, Burhunka, Olhivka, Tyahynka, Novotyahynka, Ponyativka, Sadove, Molodizhne, Antonivka, Kherson, Chornobayivka, Romashkove, Dniprovske, Berehove, Veletenske, Kizomys, Sofiyivka z Chersonské oblasti a Ochakiv z Mykolayivské oblasti. Ruské letectví provedlo nálety na Mala Tokmachku v Záporožské oblasti a Havrylivku, Kozatske a Komyshany v Chersonské oblasti, uvedl generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny v dnešní (18.6.2023) ranní zprávě.

Určitě mě nemůžete podezřívat ze zaujetí, či zaplacené reklamy, to vám garantuji. Ale vypadá to na málo zdařilou současnou protiofenzívu ukrajinské arfmády.

Ruské síly provádějí útočné akce v Doněcké a Luhanské oblasti. Ukrajinská armáda měla 26 bojových střetnutí s ruskými silami u Novoselivske v Luhanské oblasti a Berestove v Charkovské oblasti, Bilohorivka v Luhanské oblasti, Stepove a Avdiyivka, Maryinka, Novomykhaylivka a Vodjane v Doněcké oblasti, - řekl ráno generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny zpráva.

19.06.23, 11:41 hod. SEČ:
Podle serveru Ukrainska pravda 23 bylo ke dnešku osvobozené z ruských separatistických spárů 8 obcí. Velmi zdařilá je dnes (19.06.2023) převaha ukrajinských vojenských sil u obce Mykhaylivka. Ruské velitelství však informuje že útoky Ukrajinců byly odraženy. Nelze získat zatím informace, kdo má pravdu a převahu v tomto regionu.

Citace : „V průběhu dvou týdnů útočných operací na frontě Berdiansk a Melitopol během stanoveného období jednotky Operační a strategické skupiny sil Tavriia osvobodily 8 osad, včetně Novodarivka, Levadne, Storozheve, Makarivka, Blahodatne, Lobkové, Neskuchne a Piatychatky."
Podrobnosti: Náměstkyně ministra obrany Ukrajiny Maliar zdůraznila, že celkem jednotky na frontě Tavriia postoupily do hlubin ruských sil až o 7 kilometrů a osvobozená oblast na jihu má 113 kilometrů čtverečních.




Foto: t.me/dneproperatyv/65864

Má válčení dále smysl?

1/ Těžko říct, kdo má v současnosti ve válce navrch. Ukrajinské i ruské síly ksou částečně paralyzovány záplavou. Voda ustupuje v Mykolajivské oblasti; V Chersonské oblasti je stále zaplaveno 22 osad.

2/ Ukrajina má nedostatek bojového letectva, takže to její ofenzívu částečně brzdí.

3/ Ukrajinský ministr zahraničí si myslí, že Putin bude schopen „najít způsob“, jak vysvětlit Rusům ztrátu Krymu a dalších okupovaných částí Ukrajiny.



4/ Svět, a možná i Putina, ochromil přílet speciální bezpilotní letoun americké armády MQ-9 Reaper. Proč provedl manévr řízený na dálku z USA (let, přistání a popijíždění na ploše letiště v Ostravě - Mošnově), které řídili operátoři z amerického Houstonu! Tento bezpilotní letoun umí rychlost 500 km/h. Je sice poměrně "pomalý" ale další parametry fascinují. Dokáže výšku až 18 kolometrů a vydrží v akci ve výšce přes 40 hodin! Má senzory, radary a kamery, takže shromažďuje pohodlně špionážní informace. Je rovněž vybaven raketami a naváděnými pumami, které mohou útočit nejen na vzdušné, ale i pozemní cíle.. Tak, takové "kousky" dokáže USA letectvo. Kam se hrabe v této vyspělosti letecké techniky Putinovo Rusko. Zajímavé je, jak ruští generálové jen potichu zírali.

Přestane už konečně Putin fantazírovat?

Můžeme věřit tomu, že po takovém odstrašení s letounem Reaper (může útočit na cokoli kdekoli), přestane už prezident V.Putin fantazirovat o vytvoření hranic bývalého Sovětského svazu a pošilhávat po carské Rusi. Měl by uznat, že už je dávno poražen vojensky i morálně.

Či se má takto - muž proti muži - dále ve válce Ukrajina - Rusko postupovat:
Od: Operační ozbrojené síly@operativno_ZSU
19.06.2023, 09:30, SEČ
Vojáci SSO Ukrajiny vstoupili do nepřátelských zákopů jižním směrem z týlu a zničili 10 útočníků. Na jihu se během mise mohli operátoři speciálního námořního centra dostat do týlu nepřítele. Bojová skupina vojáků SSO zaskočila nepřítele. Někteří nepřátelští vojáci se vzpamatovali z překvapení a pokusili se vzdorovat. Ale jak můžete vidět z videa natočeného jedním z našich vojáků – marně. Boj muže proti muži...



Prezident Zelenskyi hodnotí uplynulý týden, výňatek:
.... A samozřejmě naši obránci nebe. Přes týden více než sto skupinových leteckých úderů na nepřátelské pozice a týl. Děkujeme, naši piloti! Během sedmi dnů byly zničeny téměř tři desítky raket a asi padesát útočných dronů. A rád bych oslavil obránce nebe v Kyjevské oblasti, 96. raketovou brigádu kyjevské protivzdušné obrany letectva… Děkuji! Během těchto útoků byli zničeni všichni „Kalibrové“ a „Kinžálové“, a tak byly zachráněny životy našich lidí.
A mimochodem, chci říct pár věcí. Za prvé, bez ohledu na to, kdo v Rusku říká, že naši Patrioti byli zničeni, stále jsou tady, pracují, všichni sestřelují ruské rakety. Co nejefektivněji. Ani jeden Patriot nebyl zničen!...

Resumé:
Putin už nemá moc času, který pracuje proti němu - na Ukrajině i v Rusku... Pokud teď mával a přesvědčoval s dokumentem (na jednání s africkými lídry 17.06.2023, že se na počátku "speciální operace" dobrovolně stáhli, podle tehdejší domluvy, z Kyjeva, tak to vypadá že zase blafuje.
Viz. Lukáš Frťala před 17 hodinami na Novinky.cz:
"Drahý Vladimíre, já ti to nechci kazit, ale v době, kdy jste se stahovali od Kyjeva jste pořád ještě útočili v jiných částech Ukrajiny. To nebývá úplně známka probíhajícího příměří."
A já ještě zde uvádím:
Matěj Nový: Prostě Rusákům nevěřit ani ten pozdrav, Vyjednávají mír tak že vraždí, znásilňují ženy a děti, rabují a ničí vše co jim přijde pod ty krvavé pařáty !!!

Kvido 18-06-2023 14:39 1,092

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.