Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Chcete reportérům dikatovat?

KvidoKvido Přidáno před 10 měsíciUkrajina
Chcete reportérům dikatovat?Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj navštívil včera (8.7.2023) Prahu. Byli u toho samozřejmě novináři a ptali se. Prý nevhodně zpravodaj ČT na Ukrajině Andrease Papadopulos. Zase "padesátá léta"?


Opět jsou u nás lidé, kteří chtějí určovat, jak a na co se mají novináři politiků ptát. Tak mně to připadá.

Oč přesně jde? Na tiskovce s prezidentem Zelenskym reportér ČT - Andreas Papadopulos (t.č. zpravodaj na Ukrajině) položil otázku, jak se Ukrajina postaví ke svým občanům, kteří stále žijí na východě Ukrajiny, resp. na Krymu, ale stále vzhlížejí k ruskému světu. Zeptal se, jak případně Ukrajina zajistí, aby nedošlo k odsunu těchto lidí.

Tato Otázka na prezidenta Zelenského vzbudila kritiku, zejména na Twitteru.







Tyto některé otázky jsou zarážející, jaké "zabedněnce" máme v Česku. Nelze s nimi souhlasit!!! Skutečně, Krym je momentálně problemovou oblastí Ukrajiny, a tedy zeptat se, jak to bude s lidmi ruské národnosti, kteří tam bydlí, je zcela LEGITIMNÍ.

V tomto duchu se svého kolegy z ČT zastal redaktor Jakub Železný, což oceňuji nejen já (pozn. autora).
Železný na svém statusu napsal:
„Jsem hrdý, že v ČT máme kolegy jako je Andreas Papadopulos. Jeho otázka nebyla ‚proputinovská‘, ne urážlivá. Byla legitimní. Toto je demokratická země, kde klademe politikům otázky svobodně!“ prohlásil Železný.



Ano, za zády Ukrajinců se o tom, jak to bude s Krymem, všeobecně mluví. To potvrdil už dříve Papadopulos i jiní světoví blogeři a zpravodajci TV na Ukrajině. Proč by se na to náš reportér neměl ptát pana prezidenta Zelenského??? Opět chcete, vy kritici Papadopulose, určovat, co může a nemůže český reportér!? To by pak nebyla v Česku demokraci a svoboda!



Zdroj: Echo24, Papadopulos
Zdroj: Parlamentní listy, Majerová, dovolené Ukrajinců
ReprofotoČT24: nekecamweb.cz, A.Papadopulos, Ukrajina-Kachovka, 7.6.2023, epicentrum záplav.


Kvido 08-07-2023 11:16 1,198

Politika - související články

1 komentář

Napsat komentář

G
  • Pexa
    Pexa
    Souhlas! Není možné nařizovat novinářům, co a jak psát. Jinak se vracíme k morálce komunistů, která od 50 let šijanovala každý vlastní názor.
    Odpovědět - 09-07-2023 09:18:00