Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Moravec z ČT politikem?

KvidoKvido Přidáno před 7 měsícitelevize
Moravec z ČT politikem?Lidově bych poslední aktivitu moderátora Moravce z ČT pro slovenský DeníkN nazval "hrablo mu". Či tuší, že je na vyhazov? Opět vyjadřuje své osobní názory na veřejnosti, což redaktorovi veřejnoprávního média nepřisluší.
Václava Moravce, moderátora pořadu Otázky VM na ČT1, jsme mohli v minulém roce vidět například při prezentaci jeho názorů na oslavách 17.listopadu v Praze, kdy "bránil" nezávislou žurnalistiku.

Nyní veřejně vystoupil 20. října 2023 v rozhovoru pro slovenský DeníkN. Zde snad dosud nejsilněji porušil Moravec kodex televize veřejné služby. V rozhovoru zmínil své osobní politické preference a použil také konspirační teorie, což dohromady je za hranou etického působení novináře, který má být nezávislý!!!.

Např. rozebíral rvačkou mezi slovenským expremiérem a ministrem vnitra (z tohoto září). Řekl, že to je „úplně jiná liga“, než když Miroslav Macek dal pohlavek Davidu Rathovi. Rvačku slovenských politiků přitom neodsoudil, takže ji schvaluje? No, podivný kontext pana moderátora Moravce!

Na svůj názor má pan Moravec právo. Avšak vyslovovat jej na veřejnosti jako moderátor ČT nikoliv! Co na to řekne nový generální ředitel ČT Souček uvidíme. Sám se totiž již vyjádřil, že důležitým předpokladem důvěryhodnosti České televize je podle nového generálního ředitele Součka to, aby lidé, kteří jsou tvářemi pořadů televize veřejné služby, proto neprezentovali na veřejnosti své názory a politické preference.

Zdroj:
Bobošíková: Moravec a jeho drsné vměšování do voleb na Slovensku.


Kvido 27-09-2023 10:17 1,473

Politika - související články

2 komentáře

Napsat komentář

G
  • A
    Majk
    To je v prvé řadě problém vedení ČT a Rady ČT. Proč keckovi to už dávno nevytkli, že jako moderátor veřejněprávní stanice vyslovuje své názory na shromážděních a podobně. Tím bagatelizuje i pořad OVM, dyť ukazuje, komu vlastně fandí. To je nepřípustné. Co proboha učí jako pedagog?
    Odpovědět - 29-09-2023 14:08:07
    • A
      Honzík
      Učí na Filozofické fakultě Karlovy univerzity. Čtyři tituly a je tak blbej? Není! Evidentně šilhá po slávě v politice. Z Otázek Moravce chtěl již odejít v roce 2015.
      Odpovědět - 29-09-2023 14:31:40