Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Ukrajina,11.10.2023 +

KvidoKvido Přidáno před 7 měsíciUkrajina
Ukrajina,11.10.2023 +

Postup bojů UA (Ukrajinská armáda) - RF (Ruská federace) dne 11.10.2023 a další.



11.10.2023

Mapa, situace na bojišti Ukrajina - Rusko:



UK-obrana, postup


RF_útok



POSTUP: Ukrajinská armáda měla za posledních 24 hodin celkem 108 bojových střetnutí s ruskými silami u Synkivky a Ivanivky v Charkovské oblasti, Makiyivka a Dibrova v Luhanské oblasti, Klischiyivka a Andriyivka, Avdiyivka, Tonenke, Keramik a Pervomayske, Maryinka a Krasnohorivka, Zolota Nyva a Volnezhen of Donetzhen. Verbove ze Záporožské oblasti.
Ukrajinské obranné síly mají rovněž částečné úspěchy na západ do Robotyne v Záporožské oblasti, na východ do Klischiyivka a Andriyivka z Doněcké oblasti, uvedl generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny v dnešní ranní zprávě.
Černomořská flotila Ruské federace prchá před ukrajinskými bezpilotními letouny a raketami - řekl prezident Zelenskyj na setkání ve formátu "Ramstein".



HODNOCENÍ: Situace na bojišti více nahrává Rusům. Ukrajinci sice postupují velmi pomalu, avšak s takovým postupem nelze dlouho vydržet. Německo zvyšuje vojenskou pomoc Ukrajině. Samotná část protivzdušné obrany takzvaného „zimního balíčku“ má hodnotu kolem jedné miliardy eur a obsahuje Patriots, IRIS-T. Systém Patriot obsahuje: - velitelskou jednotku - radarovou jednotku - 8 odpalovacích zařízení - 60 raket; IRIS-T SLM obsahuje celý systém plus nezveřejněný počet střel. Kromě toho budou odeslány následující položky v hodnotě přibližně 20 milionů eur: - 3x Gepard Flakpanzer - 10x Leopard 1A5 - 15x APC (typ neuveden) - 20x obrněná zdravotnická vozidla (typ neuveden) - 155mm munice (neznámé číslo)
Nyní se objevily informace, že ruské jednotky prolomily obranu ukrajinských ozbrojených sil ve směru Avdiivka u obce Berdich. V komentáři k rozhlasové stanici „Moskva mluví“ tuto informaci potvrdil poslanec Vitalij Milonov. Zprávu zatím nelze ověřit.



Dr. Khaled Alfaiomi@Alfaiomi
11.10.2023, 01:00 SEČ
45. samostatná dělostřelecká brigáda: Noční směna. Východní směr.
Klidná ukrajinská noc, ale ne pro každého.
Bakhmut.




-Od:
11.10.2023, 07:15 SEČ
Rusko je přímo zapojeno do konfliktu mezi Hamasem a Izraelem, protože si předem připravilo skládky informací, které rozdávají ruští propagandisté. Tvrzení, že ukrajinské zbraně obdrželi ozbrojenci Hamasu, je tedy součástí ruských speciálních informačních operací. Ihor Semivolos, ředitel Centra pro blízkovýchodní studia, to řekl ve vysílání televizního kanálu FREEDOM.
„Rusko se snaží zaujmout stanovisko ke konfliktu. To znamená, že prý nadále trvá na tom, že může působit jako prostředník. Ale čím dále, tím méně, doufám, Izrael bude chtít vidět Rusko jako prostředníka. I když samozřejmě stále vidíme určité úsilí,“ řekl Semivolos.



Od: 🇺🇦 UkraineRussiaWar #ukrainecounteroffensive #Bakhmut
🇺🇦 Ukrajinští chlapci operují za nepřátelskými liniemi v Chersonské oblasti. 💪



-Od:
11.10.2023, 12:02 SEČ
MOSKVA, 11. října – RIA Novosti. Ukrajinský bezpilotní letoun úderného typu zaútočil na budovu nápravné kolonie v Brjansku, kde jsou pravděpodobně zadržováni vězni ukrajinských ozbrojených sil, řekl agentuře RIA Novosti zástupce pohotovostních služeb.
„Zpráva o pádu bezpilotního letounu útočného typu na území nápravné kolonie č. 2 Federální vězeňské služby Ruska na Kotovského ulici, 39, byla přijata v úterý v 17:25 moskevského času,“ objasnil mluvčí agentury. .
Dodal, že informace o obětech a škodách se upřesňují. Jak již dříve informovalo několik telegramových kanálů, ukrajinské ozbrojené síly zaútočily v posledních třech dnech dvakrát na IK-2, kde jsou údajně zadržováni ukrajinští vojáci a sabotéři. Bylo konstatováno, že útoky byly provedeny pomocí kamikadze dronů vybavených kanadskými výbušninami C4 s kovovými kuličkami.

-Od:
11.10.2023, 13:15 SEČ
Ukrajina rozšiřuje narušení ruské obrany v oblasti jižního Záporoží, protože její protiofenzíva pokračuje v pomalém postupu proti silám Moskvy.
Nejnovější vývoj:
Ukrajinská armáda (UA) přenesla těžkou techniku ​​za první linii ruské obrany v oblasti Záporoží , říkají analytici Ukrajiny.
UA Pokročila také kolem Bachmutu poté, co Rusko přesunulo některé ze svých nejzkušenějších vojáků z města do oblasti Záporoží.
Mezitím Rusko pokračuje v útocích bezpilotních letounů na ukrajinské přístavy na řece Dunaj a poškozuje infrastrukturu země pro vývoz obilí.

Od: 🇺🇦 Dr. Khaled Alfaiomi@Alfaiomi
12.10.2023, 09:22, SEČ
Úder 🇺🇦 UA na hangár, kde byl umístěn ruský těžký dělostřelecký systém "Solntsepek". 👋💥



-Od:
11.10.2023, 11:10 SEČ
MOSKVA, 12. října – RIA Novosti. Vladimir Zelenskyj zažil obrovské ponížení a opustil Rumunsko v hanbě poté, co mu nebylo dovoleno promluvit před parlamentem země, jak uvádí video z indického vydání Hindustan Times .
Jak v úterý informoval portál G4Media, rumunský parlament zrušil schůzi, na které měl vystoupit Zelenskyj.
Jak uvádí deník, Zelenskij později řekl, že nemá v plánu mluvit s rumunskými poslanci. Senátorka Diana Shoshoaca poznamenala, že Zelenskyj nemá v Rumunsku co dělat a obvinila ho z nacismu.
„Další země NATO ponížila Zelenského,“ uvádí publikace.



Kvido 11-10-2023 10:51 584