Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Ukrajina,17.10.2023 +

KvidoKvido Přidáno před 6 měsíciUkrajina
Ukrajina,17.10.2023 +Postup bojů UA (Ukrajinská armáda) - RF (Ruská federace) dne 17.10.2023 a další.


17.10..2023

Mapa, situace na bojišti Ukrajina - Rusko:



UK-obrana, postup. RF_útok. Ukrajinská armáda (UA) _raketový útok. Ukrajinská armáda (UA), útok v Luhansku.


POSTUP: Ukrajinská armáda v noci na dnešek zesílila útoky na umístění bojujících ruských vojsk, ale také na Rusy obsazené oblasti v Luhansku. Kvalitativní změna je v tom, že Ukrajinci nyní útočí také pomocí raket (viz. mapa). UA měla 57 bojových střetnutí s ruskými silami u Synkivky a Ivanivky v Charkovské oblasti, Klischiyivka a Andriyivka, Avdiyivka, Keramik, Stepove, Tonenke, Syeverne z Doněcké oblasti, Maryinka z Doněcké oblasti, Prjutne z Doněcké oblasti, Robotyne, Záporožská oblast Ve večerní zprávě to uvedl generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny.

HODNOCENÍ: Ukrajinská armáda dosud nestači útočit letadly, což je stále velký handycap. Přitom ruské letectví dnes ráno shodilo 10 bomb na okres Beryslav a 8 na okres Mykolaivka.

Od:
17.10.2023, 07:15, SEČ
Prezident Zelenskyi:
Naši bojovníci. Vděčnost každý den. Válečníci 110. samostatné mechanizované brigády, „Sedmdesátá devátá“ leteckých útočných sil a dělostřelci 55. brigády. Díky, kluci, za vaši sílu! Za takové zničení ruských okupantů, které Ukrajina potřebuje. Také výsadkáři 82. samostatné brigády a bojovníci 148. samostatné dělostřelecké brigády vzdušných útočných sil. Děkuji vám za vaši odvahu a vaši efektivitu v ofenzivě. Každý náš krok je důležitý. Každá ztráta nepřítele je významná. Děkuji!
A Také naše inteligence. Bojovníci speciální jednotky Kraken Hlavního zpravodajského ředitelství ministerstva obrany, kteří brání oblast Kupjanska. Díky lidi! Děkujeme za vaši odvahu a efektivitu!
Sláva všem našim bojovníkům!

Od:
17.10.2023, 09:15, SEČ
Tento týden Zelenskyj v rozhovoru pro France 2 řekl , že eskalace v Izraeli riskuje odvedení mezinárodní pozornosti od konfliktu na Ukrajině. Jak poznamenal novinář CNN Stephen Collinson, americké politické kruhy budou pravděpodobně stále častěji slýchat názor, že Washington se musí rozhodnout ve prospěch dlouhodobého spojence a přesměrovat veškerou pomoc do Izraele místo na Ukrajinu.

Id: Dr. Khaled Alfaiomi@Alfaiomi
17.10.2023, 13:15, SEČ
Ruské síly zaútočily na Slovjansk. Centrum města je pod palbou a byla poškozena ubytovna vzdělávací instituce. Nejsou hlášeny žádné oběti. 🙏


17.10.2023, 13:50, SEČ
Náklaďák 200: Pohraničníci 'Steel Border' ničí nepřátelské vybavení na kupianské frontě.


Od:
17.10.2023, 14:07, SEČ
Devět vrtulníků a systémů protivzdušné obrany zasáhlo letecké základny Berdiansk a Luhansk Přistávací dráhy byly poškozeny!
Síly speciálních operací (SOF) Ukrajiny společně s Obrannými silami Ukrajiny provedly operaci úderů na letecké základny v dočasně okupovaných městech Berdiansk a Luhansk.
Zdroj: tisková služba SOF , která poskytuje podrobnosti o operaci Dragonfly
Podrobnosti: Údajně SOF získalo informace o tom, že Rusové využívají letecké základny v dočasně obsazených městech Berdiansk a Luhansk a skladují značné množství munice, letadel a speciální techniky.
Informace byla zkontrolována a potvrzena.

Od:
18.10.2023, 12:07, SEČ
KYJEV - Roj ukrajinských vodních skútrů uhání oceánem pod černou oblohou, viditelnou pouze z infračervené kamery dronu, který ji sleduje shora. Zpomalují, když se přibližují ke břehu, aby se vyhnuli odhalení, a spěchají na suchou zem. „Krym bude ukrajinský,“ říká jeden z mužů na videozáznamu, který CNN viděla po přistání s ukrajinskou vlajkou. Ten voják byl volací znak „Muzykant“.
Ukrajinské speciální jednotky ve snaze osvobodit Krym používají odvážné nájezdy a taktiku rozptylování.
Muzykant ví, že je ještě nějaký čas a spousta tvrdé práce, než budou ukrajinské síly schopny zahájit větší ofenzívu na Krym, ale na obzoru jsou další – a odvážnější – nálety.
"Oslabujeme je ničením jejich vojenského vybavení a personálu, ale stávají se pozornějšími," vysvětlil. „Stanou se lepšími. Takže každý další úkol je těžší.“
"Čekají na naše znamení k zahájení boje proti ruské agresi," vysvětlil. Velmi rané fáze tohoto boje se již mohou odvíjet.

Od:
20.10.2023, 09:07, SEČ
MOSKVA, 20. října – RIA Novosti. Ukrajina nebude schopna porazit Rusko ani s kolosálními částkami přidělenými Západem, píše podplukovník americké armády ve výslužbě Daniel Davis pro Responsible Statecraft.
Pokud Ukrajina nedokázala prolomit ruskou obrannou linii po čtyřech měsících útoků, šesti měsících příprav, obdržení vojenské pomoci přes 46 miliard dolarů a také významné zpravodajské podpory, na jakém základě mohou zastánci dodatečného financování argumentovat, že poskytnutí to s dalším mnohamiliardovým balíčkem povede k úspěchu tam, kde všechny předchozí snahy selhaly? Nemají takový základ,“ napsal americký generál v.v Davis.
Od začátku června se ukrajinské ozbrojené síly snaží postupovat směrem Záporoží, Južnodoněck a Artěmovsk a vrhají do boje jednotky vycvičené a vyzbrojené NATO.

Od:
20.10.2023, 09:07, SEČ
Podzemní výbuch, který Spojené státy zinscenovaly na jaderném zkušebním místě v Nevadě několik hodin poté, co ruská strana stáhla ratifikaci Smlouvy o všeobecném zákazu jaderných zkoušek, mohla být signálem pro Rusko, že je nemožné utajit potenciální jaderné zkoušky budoucnost. Tento názor vyjádřil v rozhovoru s Lenta.ru Dmitrij Stefanovič, výzkumník Centra pro mezinárodní bezpečnost při IMEMO RAS a účastník projektů pod záštitou Institutu OSN pro výzkum odzbrojení.


Kvido 17-10-2023 10:47 681

Politika - související články