Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Obilí z Ukrajiny, jak to vlastně je?

KvidoKvido Přidáno před 6 měsícizdraví
Obilí z Ukrajiny, jak to vlastně je?Čtenář z Prahy upozornil e-mailem naši redakci nekecamweb.cz na informaci, že britská BBC odvysílala reportáž s názvem "Otrávená obilnice světa". Máme se obávat tedy o kvalitu obilí, potažmo mouky v Česku?


K tomuto sdělení je nutné upřesnit, že televize BBC na problém ukrajinské mouky upozornila již v červnu 2023: Toxické dědictví ukrajinské války

Na tento problém rovněž upozornil v červenci 2023 web pozitivnisvet.cz. A také tydenikhrot.cz

Oba zdroje se ztotožňuji s textem našeho čtenáře, který napsal:
Podle vědců z UNEP (program OSN pro životní prostředí) jsou plísně a pesticidy jen špičkou ledovce. Ve vzorcích nalezených v potravinách z Ukrajiny se projevila toxicita i ve formě radiace a obsahovala i obrovské množství těžkých kovů.
Vědci v čele s nositelem Nobelovyceny za chemii Richarda Hendersona podrobili zkoumání produkty z UA a to jak rostlinné, tak živočišné. Studie je k dispozici na stránkách UNEP. Přeloženo do laické češtiny z ní vyplývá že "existují rychlejší způsoby jak se zabít, než dlouhodobě konzumovat tyto potraviny". Někteří je označili za "plíživou smrt. Není to tak, že by snad na UA používaly jaderné zbraně, ale některé střelivo obsahuje ochuzený uran. I v pancířích některých tanků se uran používá. Dále se píše o toxicitě. Podobný případ. Na UA je zničena téměř všechna infrastruktura včetně čističek odpadních vod, chemických továren apod. Veškeré jedy jsou ve spodních vodách a bude trvat desítky let, než je půda pročistí.

Čtenář dále uvádí:
ČR má své "experty" na potraviny z UA. Ministra Nekulu (bývalý bankovní úředník) a jadernou fyzičku Drábovou. Se svou kvalifikací se nelze divit, že potraviny z UA naopak doporučují, neboť nositelé Nobelových cen za biochemii se jistě mýlí. Tohle už není chaos v ČR tohle se snad dá považovat za cílené trávení občanů ČR. To, že UA potraviny likvidují domácí chovatele a pěstitele je věc politiků ČR) není je jedna věc, ale daleko horší jsou případné zdravotní komplikace. Není to tak že sníte chléb z UA mouky a zemřete, ale při dlouhodobé konzumaci se látky obsažené v potravinách z UA stávají jedem. Jaké zdravotní problémy jsou na místě očekávat. by Vám vysvětlili lékaři (vyšlo by to na dlouhý článek), ale laicky by mohl pomoci Resetheus.

Jediná země která nezakázala dovoz potravin z UA je ČR. Proč?
Jediná země, která poslechla EU a v dovozu pokračuje je ČR. Proč?
Proč jiné státy i přes výhrůžky ze strany EU zasáhly a ČR ne?

Proč? Možná proto že České noviny uveřejnily s citací Zelenského, který řekl, že "jakýkoliv zákaz, nebo omezení dovozu UA potravin do EU je nepřípustný". Prostě to dle Zelenského "musí" EU odebírat, jinak bude zle. Možná že se do ČR dovážejí toxické potraviny z UA, protože ČR již není ČR, ale je to Ukrajina 2, takže se vlastně dováží jen v rámci krajů, nikoliv států.

Náš čtenář zdůrazňuje: Jasné je jedno. Dávám si veliký pozor na to, odkud je daná potravina dovezena, co je za zemi původu. Pokud UA, v žádném případě neberu. Ale z jaké mouky a z jakých surovinjsou dělané potraviny, to už se nedozvíme.

A náš stát? Nic se neděje, vše je v pořádku a každý kdo tvrdí že není, je dezinformátor. Takže pan Henderson je dle slov vlády ČR nejen nositelem Nobelovy ceny, ale i proruský trol, dezolát a lže...
I za toto by měla být naše vláda potrestaná, protože ničí celou republiku a všechno obyvatelstvo.

SLOVENSKO

Slovensko zakázalo již před volbami 30. září 2023 dovoz ukrajinského obilí. Možná, že to byl předvolební tah, možná ne. Předtím 21. září 2023 Ukrajina Slovensku slíbila, že nebude trvat na své stížnosti vůči Slovensku u Světové obchodní organizace (WTO) kvůli zákazu dovozu ukrajinského obilí na Slovensko. Obě země se dohodly na systému obchodování s obilím, do jeho spuštění bude Slovensko nadále uplatňovat zákaz dovozu čtyř zemědělských komodit z Ukrajiny.
Zdroj:

ČESKO

Aktuální sutuace k dovozu obilí do Česka
Zdroj:

Obilí se z Ukrajiny do Česka dováží v malém množství. V loňském roce činily dovozy pšenice z Ukrajiny necelých 4 000 tun, tuzemská produkce ozimé pšenice je 4,8 milionu tun (5letý průměr), tedy tyto dovozy nepředstavují ani 0,1 % v porovnání s naší produkcí. JAK TO JE? Zdraví občanů není ohroženo.Apr 25, 2023

Tisková zpráva, Ministerstvo zemědělství ČR:
Naše dozorové orgány intenzivně kontrolují dovozy zemědělských produktů z Ukrajiny. Postup resortu je zcela transparentní. Veškeré informace, které k tématu zveřejňujeme, jsou dohledatelné a ověřitelné. Přesto se objevují zkreslená až lživá tvrzení. V tomto přehledu najdete odpovědi na nejrozšířenější hoaxy související s tímto tématem.
NEVĚŘTE LŽÍM, FALEŠNÝM ZPRÁVÁM, HOAXŮM A PODVODNÍKŮM!

LEŽ:
Do Česka se dováží obilí z Ukrajiny, které nesplňuje stanovené normy…
JAK TO JE?
V současnosti kontrolujeme vše, co se k nám z Ukrajiny přiveze. Kontroly neprokázaly žádné kontaminované zásilky. Obilí se z Ukrajiny do Česka dováží v malém množství. V loňském roce činily dovozy pšenice z Ukrajiny necelých 4 000 tun, tuzemská produkce ozimé pšenice je 4,8 milionu tun (5letý průměr), tedy tyto dovozy nepředstavují ani 0,1 % v porovnání s naší produkcí.

DVTV@DVTVcz
19. 04.2023
„Obilí z Ukrajiny je testováno stejně jako to z ČR. Zakázat dovoz na základě dvou případů je absurdní. To bychom mohli zakázat všechny české potraviny, protože jich podle kontrol 1,5 % nevyhovuje, i kvůli pesticidům,” říká zemědělec Petr Krogman.
Zdroj: dvtc.cz, obilí z Ukrajiny, Krogman


Názor si, vážený čtenáři, udělej sám.


Kvido 02-11-2023 12:54 1,080

Politika - související články

0 komentářů

Napsat komentář

G
  • Žádné komentáře nebyly zveřejněny.