Ach ne! Kde je JavaScript?
Váš webový prohlížeč nemá povolen JavaScript nebo nepodporuje JavaScript. Pro správné zobrazení tohoto webu nebo pro upgrade na webový prohlížeč, který podporuje JavaScript, povolte JavaScript ve webovém prohlížeči.

Babiš sepsul Fialu

KvidoKvido Přidáno před 5 měsícipolitika
Babiš sepsul FialuKonečně někdo řekl premiérovi Fialovi do rozumu!! Byl to Andrej Babiš, šéf nejsilnější opoziční strany, hnutí ANO.


Premiér české vlády Petr Fiala stále argumentuje na večejnosti, i v médiích, jak je jeho vláda úspěšná a "nad věcí". Přitom včera schválený státní rozpočt na rok 2024 představuje finanční schodek 252 miliard korun českých! A podle průzkumů jsou občané s vládou P. Fialy nespokojeni. Ukázalo se to naposled také při největší stávce za 30 let Česka - 27.listopadu 2023.

Včera, před hlasováním o státním rozpočtu v Poslanecké sněmovně, sepsul (pokáral) A.Babiš, šéf hnutí ANO, nynějšího premiéra a šéfa ODS Petra Fialu, za dosavadní činnost nynější české vlády i konání premiéra osobně.

Babiš k Fialovi např. řekl, že stávka 27.11.2023 a protesty odborů jsou výsledkem vládnutí Fialova kabinetu. „Vůbec k tomu nemuselo dojít,“ zdůraznil. Fiala podle Babiše vůbec osobně nekomunikuje s odboráři, a zástupci firem. Babiš pokáral Fialu, že na mnohá jednání (s odboráři, zdravotníky, školami) posílá Fiala pouze své zástupce. To je velmi špatná praxe pana premiéra ve vládnutí, musí s lidmi jednat osobně, to je velmi důlěžité. prohlásil expremiér Babiš.

A.Babiš si při kiritice vlády nebral servítky. Zdůraznil, že nynější vláda stále nechápe, jak má řešit veřejné finance. Proto jediným řešení je, aby vláda okamžitě skončila. Premiér dělá ostudu a škodí naší zemi.

S tím lze souhlasit. Proč?

Kabinet, podle vlády, výrazně stabilizuje veřejné finance již příštím roce 2024 a ve volebním roce 2025 má schodek veřejných financí činit dokonce už jen jedno procento HDP. Tomu snad nikdo nevěří!

Ale nějak naše vláda zapomněla, že jim naši lidé a firmy chudnou a chudnou... Z čeho tudíž míní vláda brát finance, když DPH a další škrty všechno sráží?

Hlavním problémem je, že máme vysoké ceny elektrické energie, a tedy domácnosti a firemní sektor se již dostávají do existenčního ohrožení! Máme obrovskou polostátní strukturu společnosti ČEZ. K čemu je dobrá? K obohacení soukromých společností! Kdyby totiž vláda vykoupila její minoritní soukromé akcionáře, problém by se vyřešil.

Dnes regulační úřad oznámil mj.:
Regulovaná složka ceny energií v příštím roce 2024 výrazně vzroste. Pro domácnosti se u elektřiny meziročně zvýší o 65,7 procenta, což by mělo znamenat asi 1077 Kč za megawatthodinu (MWh) víc. U plynu bude vyšší o 38,8 procenta, což je nárůst asi o 125 Kč za MWh.

Takže, pokud by se stal ČEZ stoprocentní akciovou společností státu, došlo by v Česku okamžitě k poklesu cen elektrické energie na úroveň výrobních nákladů! Ale to nejde, pane premiére? Takže, jako největší výrobci elektřiny v Evropě, máme paradoxně nejvyšší ceny! To opravdu hlava nebere! Fialova vláda pokračuje dále v destrukci našeho státu a ubírá lidem budoucnost!!!

Zdroj: Komentář, Babiš, 30.11.2023

Zdroj: Konflikt Babiš - Stanjura, PS, 29.11.2023

Reprofoto: Česká televize
Kvido 30-11-2023 10:43 757

Politika - související články